Bu aralar nedense kahvaltılık bir şeyler yapasım var. Ayıptır söylemesi ama, normalde pazar kahvaltılarına 1 çeşit sıcak aperatif yapmama rağmen, dün tam 4 çeşit yaptım desem sanırım daha iyi ifade edebilirim :) Hava kapalı olup, ev halkı evde olduğu zaman sanırım coşuyorum. Neyse sözü fazla uzatmayayım, sosis tamam zararlı bir meret ama evdekiler de çok seviyor. Artık ayda bir giriyor mutfaktan içeriye, o da dana etli olanından. İyi sosisi şöyle anlıyorum kendimce; sosis pişerken ilk boyutunun 2 katı oluyor ve ocaktan alındıktan sonra da büyüklüğünü çok fazla kaybetmiyorsa o sosis lezzetli oluyor. Şimdi gelelim bizim evde yendiği şekli ile salçalı sosis tarifine...
Malzemeler:
- 350 gr. dana etli sosis
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 350 gr. dana etli sosis
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates sosu
Yapılışı: Sosisler 1 cm kalınlığında dilimlenerek tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte sotelenir. Sosisler şişip rengi değişmeye başladığında domates sosu, eğer yoksa 1 yemek kaşığı salça bir miktar su ile seyreltilerek tavaya dökülür. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha sotelendikten sonra ocağın altı kapatılarak sıcak olarak servis edilir.
3 yorum:
Elinize sağlık bunu bazen ben de çocuklara yapıyorum lezzetli oluyor sevgiler
Çok lezzetli görünüyor. Lezzetli de bir blogunuz var. Ellerinize sağlık.Bana da beklerim ;)
Bir haftadır her gece yarın kalkıp çeşit çeşit tariflerle kahvaltı hazırlayayım diye yatıyorum, sonra ne mi oluyor, öğlene doğru uyanıyorum :D
Size gelseymişim daha iyi olurmuş:)
Ellerine sağlık Neval ablacım.
Yorum Gönder