6 Ocak 2015 Salı

Şehriyeli Bulgur Pilavı


Memleket kar altında ama, bir tek İstanbul'a kar düşmedi. Oysa ki çok hazırdık; her yol kenarında yol tuzlama araçları, yol temizleme araçları beklemede, okullar tatil, çocuklar evde, hatta enerji için bulgur pilavı, yeşil mercimek yemekleri bile yapıldı. Ancak beklenen kar İstanbul'a bir türlü gelmedi. Dışarıda işi olan, arabası ile işe gidip gelen İstanbullular için iyi, ama bembeyaz kar da görmek istiyor bu gözler :)
 
Bu tarif, mucize alet Redmond Multicooker ile yapıldı. Başına topu topu 2 kere gidildi, 2 dakikalık işlem sonucunda da buyrun size Şehriyeli Bulgur Pilavı...

Malzemeler:

- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- tuz, pulbiber

Yapılışı: Zeytinyağı, minik küpler halinde doğranmış soğan, biber ve tel şehriye Redmond Multicooker'ın haznesine alınarak hafifçe karıştırılır. Pişiricinin çalışma modu "FRY" ve pişirme süresi 10 dakika olarak ayarlanarak "START" tuşuna basılır. Süre bittiğinde "CANCEL" tuşuna basılır. Salça, rendelenmiş domates, su, tuz ve baharatlar çok fonksiyonlu pişiriciye konularak karıştırılır. Çalışma modu "OATMEAL/GRAIN" ve pişirme süresi 20 dakika olarak ayarlanır. "START" tuşuna basılarak çalışma modu bitinceye kadar pişirilir. Süre sonunda pişiricinin kapağının altına kağıt havlu konularak pilavın demlenmesi için 15 dakika bekledikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...