19 Şubat 2015 Perşembe

Fındıklı&Tarçınlı Kurabiye


Kıyır kıyır, mis gibi tarçın kokulu, çay buğulu bir kurabiye tarifi ister misiniz? Kim istemez ki :) O halde mutfağa girin, hem tüm stresinizi, yorgunluğunuzu atın, hem de 2-3 gün çayınızın yanına katık yapabileceğiniz, bayatlamayan bu güzel kurabiyeler yanınıza kar kalsın. Haa, siz de bizim evdeki gibi git-gel ağzınıza bir parça kurabiye atanlardansanız, 2-3 gün zaten dayanmaz bu kurabiye onu da baştan söyleyeyim :)

Malzemeler:

- 2 adet yumurtanın sarısı
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı: Yumurta sarıları, pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağı parmaklar arasında ovuştura ovuştura birbirine yedirilir. Kalan malzemenin tamamı da hamura ilave edilerek iyice yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılarak avuç içerisinde yuvarlanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üstleri çok kararmayacak şekilde 15-20 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kase içerisinde pudra şekeri ve tarçın karıştırılarak, kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcakken üzerine sepriştirilir.

2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Küçükken favori kurabiyemdi bunlar,her fırsatta yapardım. Resmen kokusunu hissettim:))

Ellerine emeklerine sağlık Neval ablacım.

Limonlu Kek dedi ki...

Papatyacım teşekkür ederim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...