Hava bir türlü bahara dönmedi ama içimin baharı çoktan başladı :) Şimdi yeşil salatalar, zeytinyağlı yemekler, hafif tatlılar yapasım var. (Ne kadar sürer bilemiyorum ama :) Bu istek yok olmadan önce de hemmen mutfağa girip bir yerden başlayayım dedim. Bu başlangıca da Fırında Sütlaç çok iyi gitti doğrusu. Haydi Bahar gel artık :)
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı toz şeker (300 gr.)
- 1 su bardağı pirinç (100 gr.)
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
- 1 adet şekerli vanilin
Yapılışı: Pirinçler iyice
yıkanarak süzülür. Küçük bir tencereye alınarak 1 su bardağı su ile birlikte iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşayan pirinçlerin üzerine süt
ilave edilerek ara ara karıştırılmak sureti ile kaynatılır. Yarım bardak su içerisine nişasta konularak kaşık ile eze eze inceltilir. Sütlü karışım kıvam
kazanmaya başladığında toz şeker ve inceltilmiş olan nişasta
eklenir. 10-15 dakika daha karıştırarak kaynattıktan sonra vanilya da ilave edilerek ocağın altı
kapatılır. Yumurta sarıları iyice çırpılarak üzerine 1 kepçe sütlaç (tercihen pirinçsiz kısmından) ilave edilir. Tekrar karıştırılarak fırına dayanıklı kaselere paylaştırılmış olan sütlacın üzerine birer kaşık dökülür. Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırının üst ızgarası açılarak fırına verlilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder