3 Kasım 2015 Salı

Kıymalı ve Taze Fasülyeli Pilav

 
Knorr Türkiye'nin yenilikçi tarifleri ile ünlü şefi Hazer Amani ile 24Kitchen'in yeni programı "Mutfakta Buluşalım" tanıtımı için bir workshopa katıldığımı yazmıştım daha önce. İran Pilavı da denen bu pilav tüm katılımcılardan büyük beğeni alan ve yapımı da çok kolay gelen bir tarifti, yani paylaşmasam olmazdı. Tarifin uzunluğuna bakmayın, yapın, tadın ve güzelliğine bakın :)   
 


Malzemeler:

- 2 su bardağı basmati veya jasmin pirinç
- 200 gr. az yağlı dana kıyma
- 400 gr. taze fasülye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yufka
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (hint safranı)
- tuz, karabiber

Yapılışı: Pirinç ince delikli bir süzgece alınarak soğuk su altında, beyaz suyu çıkana ve berrak su akana dek yıkanır. Derince bir tencereye 1 litre kadar konularak kaynamaya bırakılır. Su kaynamaya başladığında içerisine pirinç ve kılçıkları alınarak verevine doğranmış taze fasülyeler ilave edilir. Pirinçler hafif diri kalacak şekilde haşlanınca makarna yaparken olduğu gibi suyu süzülüp bir kenara ayrılır. Hala sıcak olan tencereye sıvı yağ, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsak alınarak bir süre kavrulur. Arada zerdeçal ve arzu edilen baharatlar ilave edilerek soğanların rengi değişene kadar kavurma işlemine devam edilir. Soğanlar karamelize olduğunda kıyma, salça ve ılık su tencereye alınarak kıyma pişene kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır.
 
Teflon veya seramik tabanlı karnıyarık tenceresinin tabanı yağlanarak üzerine yufka büzüştürülerek kaplanır. Haşlanmış olan pilavın 3'te biri yufkanın üzerine serilir, onun üzerine de kıymalı harcın yarısı konulur. Bu işlem eldeki malzeme bitene dek tekrarlanır. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir. Ateşten alınarak 5 dakika dinlendirildikten sonra ters çevrilerek servis tabağına alınır.
 

2 yorum:

LEZZETİKRAM dedi ki...

Çok mu nefis olmuş ne ? :) sevgiler canim

pasta caddesi dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşem görünüyor, Yapsam mı acaba :)

sevgiler,

tolunay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...