18 Ocak 2016 Pazartesi

Kesme Makarnalı Mercimek


Hava kar, buz, soğuk... Çocuklar kara, okulların tatil olmasına çok sevinse de, benim gibi çalışan anneler için her kar yağışı problem demek. "Çocuklar evde yalnız ne yapacak, ne yiyecek, bir de işe nasıl gidip geleceğim?" sorunsalları beni zorluyor. Yemek kısmı ise en kolay halledilen kısmı, çünkü "Kara Şimşek" var :) Mercimek yemeği ayrı güzel, bir de içerisine kesme makarna attım mı daha da güzel. Üstelik protein deposu, doyurucu, tam bir enerji kaynağı. Bu soğuklara çok yakışan bir yemek benden söylemesi :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet küçük boy kapya biber
- 1 çay bardağı kesme makarna
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: Mercimekler yıkanarak üzerini geçecek kadar suda haşlanır. Haşlanmış olan mercimekler, suyu tamamen soğuyana kadar şişmeye bırakılır. Orta boy bir tencere alınarak sıvı yağ ve küçük küpler halinde doğranmış soğanlar sotelenir. Soğanlar rengini hafif kaybetmeye başladığında, ince doğranmış biberler de tencereye alınarak birlikte kavrulmaya devam edilir. Soğanlar rengini kaybedip karamelize olduğunda salça ve sarımsaklar ilave edilerek 1-2 dakika ateşte çevrilir. Mercimeklerin suyu süzdürülerek tencereye alınır, 2-3 dakika salçalı karışımla kaynaşana dek karıştırılır. Sıcak su ve kesme makarna da ilave edilerek, kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve baharatları ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir.


3 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

Ben de çok sık yaparım. Oğlumun mızırdanmadan yediği sayılı yemeklerden biri. Hem sağlıklı hem de besleyici ellerinize sağlık...
http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

seolara dedi ki...

Harika paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

Cafe Malzemeleri
Endüstriyel Mutfak
Etsiz Çiğ Köfte
Patatesli Börek
Biber Dolması

Selma Mutfakta dedi ki...

Merhaba siteni çok beğendim, bende kendi blogumda bir çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim.

http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...