9 Haziran 2016 Perşembe

Ada Köftesi


Akşama ne pişireyim diye düşünmeyin, size harika bir fikir vereyim isterseniz. Bakın daha iftara çook zaman var. Derin dondurucuda bile olsa kıymanız, çıkarın hemen. Bu köftenin yanında patates kızartmanıza da gerek yok, çünkü patatesi içinde :) Yanına bir salata, bir de çorba iyi gider, başka bir lezzet arayışına da girmenize gerek yok. Yanına ne yaparsanız yapın, ama Kıbrıs Köftesi de denilen bu lezzeti sakın kaçırmayın.

Malzemeler:

- 400 gr. dana kıyma
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı rondodan geçirilmiş bayat ekmek içi
- tuz, karabiber, kekik

Yapılışı: Patatesler ve soğan, rendenin ince tarafı ile rendelenerek suyu iyice sıkılır. Maydanozlar incecik doğranır. Tüm malzemeler bir yoğurma kabında iyice yoğrulur. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak mekik şekli verilir. Köfteler yarım saat kadar dinlendirildikten sonra, bol yağda her tarafı iyice pişecek şekilde kızartılır.

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

patatesi köftenin içine saklamak iyi fikir ayrıca yağ kokusu olmaz :)
deneyeceğim birgün

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...