Çok kolay, en pratiğinden, ama aynı zamanda da en önce bitecek bir salata tarifi vereyim sonra da kaçayım. Malum bugün pazartesi, çalışma, sendrom, dünden kalan üniversite sınav heyecanı, akşama iftara ne yapsam hikayesi, amannn daha alışveriş de yapmam lazım zorunluluğu bende hal bırakmadı :) Ama sizlere çok güzel bir hafta, güzel mi güzel bir gün dilerim :)
Malzemeler:
- 3 adet iri boy havuç
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, kuru nane
Yapılışı: Havuçlar rendenin iri tarafı ile rendelenerek bir tavaya alınır. Yağsız olarak, suyunu çekip havuçlar pörsüyene ve rengini kaybedene kadar tavada çevrilir. İyice suyunu çektiğinde üzerine zeytinyağı ilave edilerek 3-4 dakika daha kavrulur. Ayrıca bir kapta sarımsaklı yoğurt sos hazırlanır. Yoğurt sosa sotelenmiş havuçlar ilave edilerek servis tabağına alınır ve servis edilir.
1 yorum:
hem pratik hem de lezzetli... ellerine sağlık.
Yorum Gönder