5 Ocak 2017 Perşembe

Kremalı Ispanak Soslu Makarna


Ispanak, kışın en sevdiğim, en klas sebzelerinden bana göre. Böreği, yemeği, çorbası, salatası, gözlemesi ve hatta keki derken, bir de makarnasını yapalım da hatırı kalmasın canım ıspanağın. :) Hakikatten rengi de renk ama mübareğin değil mi?

Malzemeler:

- yarım paket tagliatelle makarna
- yarım kuru soğan
- yarım demet ıspanak
- 1 diş sarımsak
- 100 gr. süt kreması
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı: Bir tencereye 5-6 su bardağı su ve tuz konularak kaynatılır. Haşlama suyu kaynamaya başladığında makarnalar içerisine atılarak 5-7 dakika kadar haşlanır. Bu arada soğan ve sarımsak incecik doğranarak zeytinyağında sotelenir. Ispanaklar yıkanıp temizlenerek ince doğranır ve tavaya alınır. Ispanaklar iyice suyunu  kaybedip küçülünce üzerine süt kreması eklenir. Son olarak tuz ve karabiber ilave edilerek ocağın altı kapatılır. Karışım rondoda çekilip, püre haline getirilir. Bu arada pişen makarnalar bir kevgir yardımı ile süzdürülür. Üzerine hazırlanan kremalı sostan ilave edilerek sıcak olarak servis edilir.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

eLİNİZE SAĞLIK HARİKA BİR MAKARNA BEN DE BAYILIYORUM ISPANAĞA BU MAKARNAYA ÇOK YAKIŞMIŞ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...