27 Şubat 2017 Pazartesi

Muratbey Topi Peynirli Domates Biber Tavası


Kahvaltı için 6-7 dakikada yapabileceğiniz, ama tadını asla unutamayacağınız bir lezzet geliyor desem...  Kahvaltı diyorum, çünkü kahvaltı için sıcak bir şeyler olmazsa o benim için tam bir kahvaltı olmuyor bir türlü. Şimdi yeni yeni çeri domates ve biberler çıkmaya başlamışken bir deneyin isterseniz. Lezzet konusunu abarttığımı düşünüyorsanız, şimdiye kadar yiyen herkes bağımlısı oldu, o kadar söyleyeyim :)

Malzemeler:

- 3 adet sivri biber
- 1 adet kırmızı biber
- 8-10 adet çeri domates
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 10-12 adet minik Muratbey Topi Peynir
- tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik

Yapılışı: Biberler irice doğranarak yağda 2-3 dakika sotelenir, ardından ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesler tavaya atılır. Domates ve biberler çok az pörsüyene kadar birlikte tavada sotelenir. (Çok fazla sotelendiğinde domatesler kabuklarından ayrılmaya başlıyor, aman dikkat) Tavayı ateşten almadan Muratbey Topi peynirler ilave edilir ve tüm malzemenin kaynaşması için 1-2 kere karıştırılır. Üzerine tuz ve baharat serpiştirilerek kahvaltı masanız şenlendirilir :)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...