29 Haziran 2017 Perşembe

Karadut Reçeli


Reçel kahvaltı içerisinde bambaşka bir şeydir benim için, yeri çok ayrı, olmazsa olmaz. Reçelin de her türlüsü makbulümdür, en çok da mevsiminde meyvalardan kendi ellerimle yaptıklarım. Bu kez de karadut reçelini denedim. Her derde deva karadut reçeli bir de lezzetli oldu ki sormayın gitsin. Özellikle ağız yaraları için birebir olan karadutu 1 yıl bile saklayabilmenin tek yolu reçel yapmak, bir de tabii en lezzetli yolu :)

Malzemeler:

- 1 kilo karadut
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 parmak boğumu kadar tereyağı
- yarım limonun suyu

Yapılışı: Karadutlar fazla zedelenmeden (suyu parmaklarınıza çıkmadan) toplanarak, sapları temizlenir ve süzgeçte yıkanır. Toz şeker ve su derince bir tencereye alınarak orta ateşte şeker tamamen eriyene ve hafif kaynamaya başlayana dek pişirilir. Bu aşamada dutlar ve tereyağı da tencereye alınarak ocağın altı kısılır. Ara ara dutları çok zedelemeden karıştırılır. Reçel koyulaşmaya başlayana kadar, yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirilerek limon suyu ilave edilir ve ocağın altı kapatılır. (Buzdolabında soğuttuğunuz bir çay tabağına 1-2 damla reçelden damlattığınızda damlacıklar dağılmayıp top top kalıyorsa reçelin kıvamı olmuş demektir.)

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...