25 Haziran 2018 Pazartesi

Perişan Kurabiye


Zaman zaman uzuun bir ara verip, sonra tekrar bir tarif ile geriye dönüş yapıyor olabilirim, şimdiki modum böyle, uyuşuktan biraz daha hallice. :) Ama bu demek değil ki ne blogumu, ne de sizleri unuttum, sadece güç topluyorum diyelim. Öyleyse güç toplamak için bir kurabiyeden daha iyisi iki kurabiyedir diye berbat bir espri yaparak sizleri Perişan Kurabiye ile baş başa bırakıyorum.. :)

Malzemeler:

- 125 gr. tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı damla çikolata

Yapılışı: Ceviz ve damla çikolata haricindeki tüm malzemeler yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Son olarak ceviz ve damla çikolata da ilave edilerek tekrar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak tek elde hafifçe sıkılarak kabaca şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 4-5 dakika sonra üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis edilebilir.


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...