29 Nisan 2019 Pazartesi

Kiremitte Köfte Kebabı


Köfte zaten çok sevilen geleneksel bir lezzet. Ancak daha da nasıl lezzet katabilirim, üstelik görünüşü de pek havalı olsun derseniz kesinlikle Kiremitte Köfte Kebabı derim. Ben misafir ağırlayacağım zaman bu yemeği sıklıkla tercih ediyorum. Böylelikle porsiyonları daha kolay ayarlayabiliyorum, serviste çok büyük bir kolaylık sağlıyor.

🌺Malzemeler:

- 500 gr. köftelik kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 adet kuru soğan
- tuz, karabiber, kimyon
- kızartmak için sıvı yağ
- üzeri için Muratbey Taze Kaşar Peyniri rendesi

🌺Sosu İçin:

- 3 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- tuz, kekik

🌺Yapılışı: Köfte için gereken malzemeler, bir yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içerisinde yuvarlanır. Yarım saat kadar dinlendirildikten sonra, tavada her tarafı kızartılır. Güveç kaplarına eşit olarak paylaştırılır. Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte incecik doğranmış soğan kavrulur. domatesler rendelenerek tavaya alınır ve suyunu çekene kadar pişirilir. Salça, sarımsak, tuz ve kekik de ilave edilerek köftelerin üzerine eşit şekilde ilave edilir.200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılamadan 3-4 dakika önce üzerine Muratbey Taze Kaşar Peyniri rendesi serpilir. Sıcak olarak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...