21 Aralık 2007 Cuma

Arnavut Ciğeri


Bana göre etli mezelerin baştacıdır Arnavut ciğeri. Evdeki iki küçük canavar da severek yedikleri ve besleyici değeri yüksek olduğu için fırsat buldukça yapmaya çalışıyorum.

Malzemeler:

- 1/2 kg. ciğer (kuzu veya dana fark etmez, ancak kuzu olursa daha yumuşak olur)
- 1 su bardağı un
- tuz, toz kırmızı biber, karabiber
-1 çay bardağı sıvı yağ

Yatağı için:

- 2 adet ortaboy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1-2 çay kaşığı sumak

Yapılışı: Ciğerin üzerindeki zar soyularak, küçük kuşbaşı olarak doğranır. Üzerine tuz, karabiber ve kırmızı biber dökülerek iyice harmanlanır. 1 su bardağı un azar azar dökülerek ciğerin her tarafının unlanması sağlanır. Kızgın yağda sürekli karıştırılarak kızartılır. Ayrı bir kapta soğanlar piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranır. Üzerine tuz dökülerek ovuşturulur (böylece acısının çıkması sağlanır) ve su ile yıkanarak iyice suyu süzdürülür. Yıkanıp ince ince kıyılmış maydanoz ve sumak da soğanlarla harmanlanır. Mis gibi Arnavut ciğeriniz hazır işte... Afiyet olsun...

2 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

bende çok severim.arnavut ciğerini.enfes görünüyor.ellerinize saglık
sevgiler

Adsız dedi ki...

hayirli bayramlar diliyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...