12 Aralık 2007 Çarşamba

Tavuk Suyuna Çorba


Soğuk günlerin sıcak iç ısıtıcıları tabii ki çorbalar. Hele ki soğuk algınlığı ve grip dışarıda yeni kurbanlarını beklerken, çorba genelde yemek için ilk tercih edilen oluyor.

Malzemeler:

- 1 adet tavuk göğüs
- 6 su bardağı su
- 1 neskafe fincanı şehriye
- yarım demet maydanoz

Terbiyesi için:

- 1 adet yumurta
- 1 adet limon

Yapılışı: Tavuk göğüs bir tencereye konulur ve üzerine 6 su bardağı su eklenerek kaynatılır. Tavuk pişmeye yüz tuttuğunda dilediğiniz miktarda tuz eklenerek (ben çoğunlukla 1 tatlı kaşığı kullanıyorum) altı kapatılır. Tavuk ayrı bir tabağa alınarak küçük parçalar halinde didiklenir, suyu ise süzgeçten geçirilerek süzülür. Tavuk suyunun içerisine şehriyeler atılarak, pişene kadar kaynatılır. Çorbanın terbiyeli olmasını istiyorsanız :)) bir kase içerisinde yumurta ile limonu güzelce çırpıp azar azar pişmiş çorbanın içerisine ekleyebilirsiniz. En son adımda tavuk parçaları ve ince ince kıyılmış maydanozu da eklerseniz enerji deponuz hazır demektir. Afiyet olsun...

1 yorum:

Gulos dedi ki...

Çorba olsada içsek şimdi.Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...