28 Kasım 2016 Pazartesi

Baharatlı Muratbey Peynir Topları


Muratbey Sıradışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşması Etkinliği'nde, Grand Hyatt Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu'nun bizler için yaptığı müthiş bir lezzeti sizlerle tanıştırmak istiyorum. Hem oldukça şık, hem de çok lezzetli bu peynir toplarını o kadar kısa zamanda tüketeceksiniz ki, misfirleriniz geldiğinde yeniden yapmanız gerekecek :)




Malzemeler:

- Muratbey Sürmeli Peynir
- Muratbey Lor Peyniri
- sıvı krema
- maydanoz, dereotu, taze kekik, biberiye
- kuru nane, pul biber, çörekotu, susam
- sızma zeytinyağı

Yapılışı: Muratbey Sürmeli Peynir ile sıvı krema iyice çırpılarak karıştırılır. Kıvam aldıktan sonra Muratbey Lor Peyniri ile harmanlanarak cevizden biraz küçük toplar hazırlanır. (Karışım toparlanmıyorsa azar azar lor peyniri ilave edebilirsiniz.) Peynir topları, incecik kıyılmış taze otlar ve baharatlara bulanıp bir kavanoza yerleştirilir. Üzerini tamamen geçecek kadar zeytinyağı dökülerek kavanozun kapağı kapatılır. Kavanozdan çıkarılıp nar ekşisi ve ince kıyılmış ceviz ile birlikte servis edilir. (Peynir topları kavanozda 15 gün süresince buzdolabında bekletilebilir.) Kavanozun içerisindeki peynirler tükendiğinde kalan zeytinyağı başka salatalarda da kullanılabilir.


5 yorum:

Nil dedi ki...

Bizim buralarda yapılan sürk e benzemiş.

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Küçük Mucizelerim, Sürk biraz daha kuru ve tuzlu bir peynir, ama görünüş itibari ile benziyor evet. Sevgiler... :)

Maket Pasta dedi ki...

Çok teşekkür ederiz.

http://www.straforevi.com/urunler/maket-pasta/

Strafor Kesim dedi ki...

Verdiğiniz tarifler için çok teşekkür ederiz.

Yeşimle Her Telden dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli tarifler.Ellerinize sağlık....Sizi + ekledim.Ben de http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/ sayfama beklerim.Sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...