27 Kasım 2016 Pazar

Kakaolu Islak Kek


Blogumu gezenler bilir, bugüne kadar pek çok kek tarifi verdim, çünkü evde en çok sevilen lezzettir kek. Kahvaltıda, çocukların okul çantalarında, akşam çaylarının yanında, misafir masalarında hep kek vardır. Her seferinde de farklı bir lezzet deniyorum, kimi portakallı, kimi zencefilli, kimi çaylı. Uzun zamandır da bir Islak Kek yapasım vardı. İnternetten tarif arayışına girdim ve işte içime sinen bir Islak Kek tarifi ile karşınızdayım. Keki pişirirken püf noktaları, servis önerileri nelerdir derseniz Yemekcom'daki tarifi ziyaret edebilirsiniz. 

Aman şimdi kim kek yapacak diye sakın gözünüzde büyütmeyin, yapımı öyle kolay, öyle pratik ki. Sonunda elde edeceğiniz lezzet de yanında cabası. :) Haydi hemen yapın da, ağzınız tatlansın...

Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu

Yapılışı: Yumurtalar ve toz şeker bir karıştırma kabında birlikte iyice çırpılır. Toz şeker tamamen eriyip, karışım açık sarı rengini aldığında içine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilin de eklenir. Karışım içerisinde hiç karışım kalmayana dek tekrar çırpılır. Epey sulu olan kek karışımından büyükçe bir bardak ölçüsünde ayrılır. Kalan kek harcına da geride kalan un ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır. Büyük kare borcamın tabanı tereyağı ile yağlanarak kek karışımı üzerine dökülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika kadar pişirilir. Pişen kek fırından çıktıktan sonra5 dakika kadar dinlendirilir. Sonrasında üzerine kürdan ile minik delikler açılır. Önceden ayrılmış olan sıvı kek karışımı pişmiş olan kekin üzerine dökülür. Kekin sıvıyı içerisine emmesi için yarım saat kadar dinlendirdikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet sağlık olsun...

1 yorum:

semmma dedi ki...

ellerinize sağlık, şifa olsun (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...