18 Aralık 2007 Salı

Çaylı Kek


Keklerin iç malzemesi hemen hemen aynı olunca, bir-iki malzemeyi değiştirip farklı bir tat yakalamaya çalışıyor insan. Çaylı kek tarifini ilk duyduğumda "acaba?" diye tereddüt etmiştim, ama tarçının o mis kokusunu seviyorsanız denemekte fayda var diyorum.
 
Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı çay demi
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı kakao

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım beyaza yakın bir renk alıncaya kadar çırpılır. Diğer tüm malzemeler de katılarak, hiç topak kalmayana kadar güzelce karıştırılır. Kalıpla yapıyorsanız kalıbı yağlayarak, alüminyum veya silikon kaplarda yapıyorsanız yağlamaya gerek duymadan karışım dökülerek, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Metal kek kalıbında 45 dakika, alüminyum kapta 35 dakika, silikon kalıpta ise 55 dakikada pişiriyorum.

1 yorum:

TULAY dedi ki...

Ay sen ne maharetli hatunmuşun yaa.. Her güne bişey nasıl ekleyebiliyorsun, maşallahhh diyeyim..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...