8 Aralık 2007 Cumartesi

Etli Nohut


Soğuk kış günlerinde vücudun kaybettiği enerjiyi alması için nohut, ideal bir yemek. Hele bir de yanında tavuklu pilav, ayran ve turşu ile bir kombinasyon yapıyorsanız, lezzetini tarif edemeyeceğim.

Malzemeler:
- 250 gr. kuşbaşı et
- Kişi başına 1,5 avuç nohut
- 1 adet orta boy soğan
- 1-2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar sıvı yağ

Yapılışı: Nohutlar bir tencereye konularak üzerine su eklenir ve bir taşım kaynatılır. Bir gün boyunca bu şekilde bekletilerek, nohutlar şişmeye bırakılır. Düdüklü tencere içerisine etler yıkanarak konulur ve içerisine su eklemeden ateşte sürekli karıştırılır. Bu süre içerisinde etler su salmaya başlar. Bu arada ayrı bir tavada soğan yemeklik doğranarak hafif yağda kavrulur ve üzerine ince doğranmış biberler ve salça da ilave edilir. Etler suyunu tamamen çekince 2-3 yemek kaşığı sıvı ilave edilir ve yağda biraz daha kavrulur. Daha sonra etlerin üzerine soğan, biber ve salça karışımı ilave edilir ve hepsi kaynaşana kadar karıştırılır. Tuzunu da ilave ettikten sonra, akşamdan ıslatılmış nohutlar yıkanarak tencereye konulur. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek son bir kez daha karıştırılır ve kapağı kapatılarak, düdüklü tencerede 30-35 dakika pişirilir.

2 yorum:

Gulos dedi ki...

Nohut bizim evde de çok fazla tüketilir.Tavuklu pilav da çok güzel oluyor.Geçen caminin önünde bir amca nohutlu pilav satıyordu Kürşat almak istedi ama ben müsade etmedim yağı kötüdür filan midesi bozulur diye korktum.Senin yaptığın bir nohutlu pilav tarifi varsa yaz da ben de yapayım.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

NEW YORK - The New York Times gazetesi, İstanbul'u '2008 yılının yemek başkenti' ilan etti. Gazete, hafta sonu yayımlanan gezi ekinde, 2008 yılında mutlaka gidilmesi gerekli yerler sıralamasına yer verdi. Sıralamaya göre İstanbul, özellikle midesine düşkün ABD'lilerin dünyada gitmesi gereken şehirler arasında birinci sırada.
İstanbul'a ayrılan 'Kültürler Yemek Masasında Buluşuyor' başlıklı yazıda, İstanbul'daki modern ve geleneksel restoranların sunduğu zengin yemek kültürünün hem uluslararası hem yerel, son derece köklü ve ileri görüşlü olduğu anlatılıyor.
Nüfusu 15 milyona yaklaşan kentin, çok çeşitli kimlikleri bir arada barındırmasına karşın, tekil bir şehir hissi verdiği söylenen yazıda, "Bırakın Avrupa Birliği'ne üyelik hedefini, Kürt isyanını ve seküler yönetimin erozyonunu bir tarafa; İstanbul'un size yükseldiğinizi hissettirecek doğal gökdelenleri, ızgaralık soğuk su balıkları, tüketilecek bolca şarabı ve verilecek büyük bir partisi her zaman var" deniyor.
HADİ ARKADAŞIM GÖREYİM SENİ!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...