4 Ocak 2008 Cuma

Elmalı Turta

Malzemeler:

- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un

İç Malzemesi:
- 4-5 adet elma
- 5 kaşık toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- bir su bardağı kırılmış ceviz

Yapılışı: Turtanın iç harcı için öncelikle elmalar rendelenerek, şekerle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tarçın ve ceviz de eklenerek bir kenarda soğumaya bırakılır. (İç malzemesini, daha önce fazladan pişirip buzluğa atabilirsiniz) Diğer tüm malzemeler yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırılır. (Unun ölçüsünü veremiyorum. Çünkü kullandığımız bardağa göre değişiklik gösterecektir.) Yağlanmış kalıbın üzeri hamurun 3/2 si ile kaplanır (geri kalan hamur bir müddet buzlukta bekletilir), elmalı iç harç da üstüne döşenir. Buzluktaki hamur rendelenecek kıvama gelince, en üste rendelenir. 150 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

her ne kadar elmalı turtayı sevmesemde seninkilere bayıldım gayet açık sözlüyüm bunlar müthiş benide elmalı turta yemeye alıştırdın...

Sibel dedi ki...

Denedim, komşumu bekliyorum,
NEFİS , NEFİS, NEFİS....
TEŞEKKÜRLER!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...