4 Ocak 2008 Cuma

Galeta Unlu Poğaça


(Hepsi çok güzel olmuştu ama, ayıptır söylemesi benim favorim bu poğaçalardı, deneyin pişman olmayacaksınız.)

Malzemeler:

- 1 paket margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1/2 kalıp beyaz peynir
- aldığı kadar un
- galeta unu

Yapılışı: Un ve kabartma tozu karıştırıldıktan sonra yoğurt, 1 yumurtanın sarısı (beyazı daha sonra kullanılacak) ve eritilmiş margarin/tereyağı (teremyağ tavsiye edilir) eklenek yumuşak hamur elde edilir. Hamurdan irice parçalar koparılarak, tezgah üstünde açılır. İçerisine peynir döşenerek rulo şekli verilir. Rulonun etrafı ayırılan yumurta akı ve galeta ununa bulanır. Verev şeklinde kesilen poğaçalar yağlı kağıt serili tepsiüzerine dizilerek, 150 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamura normal poğaça şekli verilerek de pişirebilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba tarifinizi uyguladim ama siz tuzu yazmayi unutmussunuz sanirim :)ben de eklemeyi unuttum tuzsuz pogacalirim oldu ama yinede cok lezzetliydiler ellrinize saglik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...