- 3 adet yufka
- 1/2 kilo kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 bardak yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ ya da eritilmiş tereyağ
- baharatlar ve bir avuç kuş üzümü
Yapılışı: Kıyma soğanla beraber kavurulur, arzu edilen baharatları ilave edilir. Banu bol karabiber, kekik ve kırmızı biber kullanmıştı. Kuş üzümleri sıcak suda bekletilip yıkandıktan sonra pişmiş kıymalı harca katılarak karıştırılır (Kuş üzümü böreğe çok hoş bir tat katar). Temiz bir yüzeye serilen yufkanın yarısının üzerine yumurta, yoğurt ve yağdan oluşan sos sürülür. Üzerine diğer yarısı kapatılarak, yufkanın büyüklüğüne göre 6 ya da 8'e bölünür. Hazırlanan kıymalı harç her bir üçgenin geniş kenarına eşit dağıtılarak sigara böreği şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek haşhaş tohumu, çörekotu veya susam serpilir. 150 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder