Malzemeler:
- 15 adet kurutulmuş patlıcan
- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- yarım demet maydanoz
- 4 su bardağı sıcak su
- tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kuru nane
Yapılışı: Kurutulmuş patlıcanlar kaynar suya atılır ve içlerine çatal batacak kıvama gelip yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) haşlanır. Haşlama suyu 2 kere değiştirilerek patlıcanların acılığının gitmesi sağlanır. İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, 1'er kaşık domates ve biber salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur. Yumuşayan patlıcanlar süzülüp alındıktan sonra hazırlanan harçla içleri doldurulur ve karnıyarık tenceresine dizilir. Sıcak su, salça ve 1 yemek kaşığı nar ekşisinden hazırlanan karışım, dolmaların üzerine eklenir. Pirinçler pişene kadar orta ateşte pişirilir...
4 yorum:
slm
bayılırım kuru patlıcan dolmasına özlemin ellerine sağlık
sevgilerimle
aneee ben pek severim bunu yaa özleme söylede bi tencerede bana yapsın bi zahmet:)) ellerine sağlık özlemciğin:)) sevgilerimle
Harikaaa olmuş afiyetler olsun sizlere...
kuÖzlemin ellerine sağlık.
Nasıl severim kuru dolmayı..
Sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Yorum Gönder