17 Ocak 2008 Perşembe

Üzümlü Çörek

Çayın yanında ne yapayım diye düşünüyorsanız ve buzdolabınızda da kadınların kurtarıcısı milföy hamuru varsa 15 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz bu çörekler bizde beğenildi, değişiklik arayanlara tavsiye edilir.

Malzemeler:

- 8 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 avuç kuru üzüm
- tarçın

Yapılışı: Milföy hamurları çözdürüldükten sonra, 1 adet hamurun üzerine 6-7 adet kuru üzüm serpiştirilir ve üzerine tarçın dökülür. Üzümlü ve tarçınlı hamurun üzerine tekrar hamur kapatılarak üzerine elle bastırılır ve aynı işlemler tekrarlanır. Bunun gibi dört adet hamur üstüste hazırlanır ve bir merdane yardımıyla hamur dikdörtgen şeklinde açılarak büyütülür. Açılan hamur rulo haline getirilir ve 1,5 cm. genişliğinde kesilerek, pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine dizilir. Diğer dörtlü hamura da aynı işlem uygulanır. 8 adet hamurdan yaklaşık 16-18 adet çörek elde edilir. Ayrı bir kapta tereyağı eritilerek, kaşıkla herbir çöreğin üzerine dökülür. Tereyağının ardından hepsinin üzerine toz şeker serpiştirilerek fırına verilir. Daha tatlımsı bir tat seviyorsanız, şeker oranını o ölçüde arttırabilirsiniz. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

9 yorum:

Gulos dedi ki...

Ne zamandır buzluğumda milföy saklıyorum çok kalorili olmasına rağmen bunlardan yapabilirim.Güloşumun seveceğini umuyorum.
Sevgilerimle...

İlker Ergin dedi ki...

merhaba,çörek nefis görünüyor.Ellerine sağlık.sevgiler.

EZGi :)) dedi ki...

çok hoş bir çörek olmuş.pratik ve leziz...ellerine saglık canım
sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

gerçekten çok pratikmiş.ellerine sağlık canım.kurtarıcı bir tarif

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim pek guzel olmus

Gönül dedi ki...

canım benim bende sabah çayımın yanında ne yesem die düşünüyordum zahmet etmişsin aldım bi kaçtane:))) ellerine sağlık pek güzel görünüyorlar...öpüyorum sevgilerimle

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Kolay ve lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

selam ..süper kurtarıcı bir tarif..elinize saglık ..teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...