19 Şubat 2008 Salı

İstanbul Öylesine Beyazdı...


Haftasonu İstanbul bembeyaz örtüsünü giyindi, gelinlik kızlar gibi nazlandı. Pazar günü perdeleri açıp yeni bir günü misafir etmeye hazırlandığımızda gözlerimiz beyazdan kamaştığı andan itibaren kimse evde oturmak istemedi. Hergün 1-2 saati bulan kahvaltı (malesef kızlar biraz zor yiyorlar), kahvaltıdan sonra dışarı çıkacağız hevesiyle yarım saatte bitti, biz de cümbür cemaat attık kendimizi dışarıya.


 Kızlar evin önündeki arabaların üzerindeki karları bitirince "baba bizi daha çok karlı bir yere götür!" nidalarıyla arabaya atladık ve Belgrad Ormanı'na gittik. Aman ne de iyi etmişiz! Trafik mükemmel (dışarı çıkmaya cesaret etmiş çok az araç vardı), dizlere kadar kar, çocukların herşeye şaşma sesleri ve tertemiz bir İstanbul manzarası.

Ormana gelme gibi bir düşüncemiz olmadığı için yol üzerinden aldığımız bir ızgara ile sucukları, derme çatma yaptığımız bir ateşte pişirdik. Soğuktan mı, kartopu savaşı sonrası yorgunluğundan mı, açık havadan mı bilinmez sucuk-ekmek pek bi tatlı geldi. Aslıcık herşey bittikten, arabaya bindikten sonra "ellerim çok soğudu çok acıyor" diye ağlayarak uyudu, Senacık "yarın kar yağarsa yine gelelim mi?" diye heveslendi. Kısaca özetlersek beyaz terapi, kırık kanadımıza, yorgun gönlümüze çok, ama çok iyi geldi...

6 yorum:

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Yaşanılan sevinci tahmin edebiliyorum :)Nede güzel oluyor karda mangal. Bizim fasla uzağa gitmemiz gerekmedi, sitemiz uludağı andırıyor,karşıda karlı bir dağ manzarası. Eski site başkanımız hemen bir hazırlık yapmış, tüm sakinleri çağırdı kar altında mangala. Aman tanrım o ne güzellikti öyle, beyler bir taraftan mangal yaparken hanımlar mangal başında ısınmaya çalışıyor. Masada hazırlanmış mezeler üzerine kar yağmış. Beyaz şarap eşliğinde kar kaplı salatadan alamamak :), yemenin ötesinde görüntü sohbet harika.
Sevgilerimle

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Biz de bu hafta sonunu aynen anlattığın gibi geçirdik:)) Mangalda sucuk partisi, neşeli sohbetler.....
Ahhh ahhh, yine yapsakkk......

Sımsıcak sevgiler....

sarımutfak-hande dedi ki...

ne güzel eğlenmişsiniz.sucuklar nefis valla canım çekti kızım ya
görüşürüz cnm

Adsız dedi ki...

Imrendim,vallahi imrendim.Ne kadar güzel bir gün gecirmissiniz,bembeyaz bir istanbulda.Hele o mangalda sucuk keyfi de mmmmmh,harika....Sevgilerimi yolluyorum.

ayşegül mutfakta dedi ki...

valla ne iyi etmişsiniz okurken keyiflendim pazar gününü ve karı bukadar iyi değerlendirmek isterdim ama olmadı..

Gulos dedi ki...

lülecim,
bizde çpk iatedik kızımla ama babamız biraz nazlı olduğundan bizi bir yere götürmedi.Hatta aşağı bile kendimiz kaçarak indik :) .
Sevgilerimle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...