29 Şubat 2008 Cuma

Joker Kurabiye

Bugün bu joker kurabiyelerin tarifini vereyim dedim, neden joker kurabiye onu da anlatayım. Diyelim ki akşam sekizde telefon geldi, bilmem kimler "evde misiniz, bir saate kadar uğrayacağız?" diyorlar. Evde de hiçbir şey yok, kabartma tozu bile, sadece yağ, şeker ve biraz un. İşte bu zaman joker kurabiye zamanıdır, ayrıca 15-20 dakikalık kısa pişimiyle de ortalığı toparlamaya zaman bırakıyor:) İstediğiniz malzemeyle de tadını ve görüntüsünü renklendirebilirsiniz, her seferinde tutuyor. Ben bu seferkilerin içerisine fıstık tozu da kattım, yiyenler bayıldı. Haydi hep birlikte insanları bayıltmaya:)

Malzemeler:

- 1 paket margarin
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- aldığı kadar un

Yapılışı: Oda sıcaklığındaki margarin, toz şeker ve yumuşak bir kıvam elde edecek kadar un karıştırılarak yoğurulur. (Eee margarin de dolaptaydı ne olacak şimdi derseniz size bir sabun yöntemi "Hamiş: Sabun, mimaride kullanılan içinden çıkılması güç çizimlerde elle yapılan kandırıkçı bir düzeltme yöntemidir" yazayım. Ben bütün bir margarini büyükçe bir cezveye alarak, tüm dış yüzeyi eriyecek kadar ısıtıp sonra ateşten alıyorum. 1-2 dakika margarini kendi yağının içerisinde çalkalayıp bekletiyorum) İster düz bir zeminde kurabiye kalıplarıyla, benim o kadar zamanım yok derseniz de ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak dilediğiniz şekil verilir. Önceden ısıtılmış, 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

6 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

canım valla bende bittim.resmi bile yetti. :))
ellerine saglık
sevgiler

Disalce dedi ki...

kab.tozunun olmaması güzel.....evde yoksa bu kurabiye çok güzel bir fikir...

ellerine sağlık....

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

acil durumlar için güzel bir tarif.Ellerine sağlık canım nefis olmuş...

Unknown dedi ki...

selamlar eline sağlık canım güzel ve pratik kurabiyen bence çok işe yarayacak katılımın için çoook teşekkürler sevgilerle kal tarifi aldım gidiyorum:)

Feyza Fidan dedi ki...

Harikasın Limonlumm, tam joker bir tarif..Harika görünüyorlar..Ellerine sağlık,
Öpüyorum...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Aaaaa, ciddi anlamda joker bunlarrr....
Hemen not alındı, ilk ani misafire yapılacak:))

Ellerine sağlık,

Kocaman, sımsıcak sevgiler....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...