25 Şubat 2008 Pazartesi

Ton Balıklı Sandviç

Bugün sofrada olsada olur, olmasa da (ama olursa iyi olur) bir-iki atıştırmalık yazayım dedim. Genelde bu tarz denemeleri cumartesi günleri evdeyken yapabiliyorum, diğer zamanlarda bunlara zamanım yok. Bunlardan biri olan ton balıklı sandviçler benim en sevdiğim aperatiflerdendir. Hemen hemen herkes tarafından çok sevildiğinden şimdiye kadar yüzümü kara çıkarmadılar. İlk olarak Emirgan Parkı içerisindeki Sarı Köşk'te yiyip çok beğenmiştim, ona yakın bir lezzet yakaladığımı söyleyebilirim.

Malzemeler:

- 8 adet sandviç ekmeği
- 3 adet 80 gr. lık ton balığı
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 8 adet kornişon turşu
- 8 parça kıvırcık salata yaprağı
- 1-2 yemek kaşığı teremyağ

Yapılışı: Ton balıkları kutuları açılarak, bir çatal üzerine bastırılmak suretiyle yağları iyice süzdürülür ve tabağa alınır. Üzerine mayonez ve rendelendikten sonra suyu iyice süzülen kornişon turşular ilave edilir. Herbir sandviç ekmeğinin içine ince bir tabaka teremyağ sürülür ve temizlenmiş kıvırcık salata yaprakları yerleştirilir. Son olarak iyice harmanlanmış ton balığı karışımı içlerine paylaştırılır.

7 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

canım en sevdiğim atıştırmalıklardan yapmışsın.çok lezzetli görünüyor ellerine saglık sevgiler

Adsız dedi ki...

ton balıklı sandiviçe oldum olası bayılmışımdır. ellerinize sağlık. afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

Aynur dedi ki...

sandvicler nefis gozukuyor

elinize saglik

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Feyza Fidan dedi ki...

Limonluumm, yokluğumda neler yamışsın neler :))
Sandiviçlerine hele bayıldım..4 tane yesem onlardan doymam valla..Ellerin dert görmesin .Malum, pazartesi, ben yine dietteyim..Ama bak bu saat oldu daha bozmadım recüüümüü :)))
Öpüyorum seni...

. dedi ki...

MISLER GIBI SANDEVIC EKMEKLERIN CANIM,ELINE SAGLIK.PAYLASIMIN ICIN TESEKKÜRLER.

Gulos dedi ki...

merhaba lülecim,
negüzel şeyler yapmışsın.En çokta havuçlara bayıldım.Tonbalıklı sandviçi ben de çok severim ve sık sık yaparım.Tonbalık salataya da çok yakışıyor.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Yemek seçen kızım ton balığına bayılır.Bende çok seviniyorum tabi.Sandviçler harika olmuş tam bizim zevkimize hitap etmiş.Ellerine sağlık arkadaşım harikasın...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...