31 Mart 2008 Pazartesi

Asliş'in Doğumgünü


- Bir doğumgünü klasiğimiz saçaklı pasta

- Truff

- Şeker hamurlu kurabiye

- Havuçlu ve cevizli kek

- Tuzlu pastane kurabiyesi

- Sosisli milföy böreği

- Çerkez Tavuğu

- Kaşar peynirli ve salamlı kanepeler

- Acılı ezmeli ve ton balıklı kıtır ekmekler

Pazar günü canımız-ciğerimiz, biricik (pardon ikicik:), ailemizin altın topu, yaramazlık abidesi, pek bilmiş, 2005 model, yepisyeni kızımız Aslı'nın doğumgünüydü. Kendisi her pasta yerken kendi değimiyle "doğungübü"sünü kutlamaya çok meraklı olduğundan, bu sefer gerçekten kendisi için bir doğumgünü menüsü oluşturmak istedim. Aşırı enerjisiyle beni çok bunaltmasına ve "yok, artık bu hazırladığım son doğumgünü" serzenişlerimle hazırlıklarımı zar-zor tamamlayabildim. İlk kez denediğim şeyler de vardı; truff, şeker hamurlu kurabiye ve İkea'nın market bölümünden aldığım kakuleli ekmek kıtırları. Truffun açılımını önümüzdeki günlerde yapacağım, o yüzden onu geçiyorum. Şeker hamurunu ilk kez elime alma şerefine haftasonu eriştim, biraz birbirimizi yadırgadık diyebilirim. İlk başta şeker hamurlu pasta yapmayı düşündüm ama dedesi pastası benden deyince mecburen kurabiyeye karar kıldım, çok da isabetli bir iş olmuş. Şeker hamuru epey asi ruhluymuş, benim kurallarıma uymak istemedi:) Önce kaskatı kesti, daha sonra merdane ve masaya yapışarak bana gelmek istemedi. Üstüne üstlük Aslı'nın da çok ilgisini çekince o resimdeki size basit görünen kurabiyeleri yapmak benim için 4 saatlik işkence sonunda kazanılan bir zaferdir, hor görmeyelim lütfen:) Neyse bundan sonra biribirimize alışırız inşallah. Son olarak kakuleli ekmek kıtırlarından bahsedeyim. Birazcık sert peksimet tarzı kıtırlardan hoşlanıyorsanız bir kere muhakkak deneyin derim, üstelik sofraya değişik bir çeşit olarak da iyi gidiyor, yiyen herkes çok beğendi. Uzun lafın kısacık özeti; hazırlaması uzun, yemesi kısa, sohbeti hoş bir gün oldu, doğumgünün kutlu olsun arım-balım-peteğim, bilsemki öleceğim, yine ve hep seni seveceğim...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Aslı'nın doğum günün kutlarım canım sofra çok zengin olmuş yapanların ellerine sağlık...

A.Banu dedi ki...

Aslıcığımın doğumgününü tekrar kutlarım, ona yakışır çok leziz, tatlı bir sofra kurmuşsun.Nice yıllara ve böyle güzel sofralara diliyorum..

Neşeli Sesler dedi ki...

aaaaaaaayyyy bu sofra ne böyleeee:)
ben de gelcem oraya bendeeee:)
Hepsi harika olmuş ellerine sağlık canım

lemanice dedi ki...

limonlu kekci seni çok sevdim.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

aaamanin ne güzel civil civil bir sofra bu böyle ...Aslinin dogum günü kutlu olsun... nice nice mutlu yillara gecirin insallah hep mutlu mutlu :)

ama canikom hani tariflerrr ??!! bekliyorum ... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...