28 Mart 2008 Cuma

Gizli Bahçe

Kimi zaman aklıma bir şey düştüğü zaman yapmadan rahat edemem, ne kadar işim olsa da veya ne kadar yorgun olsam da illaki öncelik aklıma takılanda olur. Geçen gün de aklıma dondurma düştü, hazırda da vardı dolapta ama öyle kaşık kaşık yemek de içimden gelmedi açıkçası. Gözümün önünden şöyle bisküvili, kremalı (sanırım o an için Mado’da olsaydım anında dondurmalı pasta yerdim herhalde) bir dondurma geçti. Aklımdan geçenle, elimin yaptığından resimdeki gibi bir manzara ortaya çıktı, ohh! yedim ve rahatladım. Malzemeler bir kişilik porsiyona göredir, kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

 
Malzemeler:
 
- 1 top kaymaklı dondurma
- 1 top fıstıklı dondurma
- 1/3 paket kakaolu bisküvi
- 1 adet kakaolu küçük topkek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- üzeri için kremşanti ve çikolata sosu

Yapılışı:
Bisküviler ve top kek rondodan geçirilerek un haline getirilir. Tereyağı eritilerek bu karışımın içerisine dökülür ve iyice karıştırılarak homojen bir duruma getirilir. Küçük fırın kaplarının içerisine öncelikle streç film kaplanarak, hazırlanan bu karışım kabın yüzeyine döşenir. İçerisine dondurmalar da ilave edildikten sonra, üzerine kaşıkla bastırılarak dondurma ile kekin kaynaşması sağlanır ve 1-2 saatliğine buz dolabına kaldırılır. Çıkardıktan sonra servis edeceğiniz tabağa ters çevrilerek konularak streç film tabakası çıkarılır ve arzu ettiğiniz biçimde süslenir.

7 yorum:

ceyt dedi ki...

merhaba ,gizli bahçe diye severek okuduğum bir kitap adını duyunca merak ettim ve geldim.iyiki de gelmişim.çok hoş bir blog ve çok güzel tariflerle karşılaştım.her şey harika ellerine sağlık canım.tekrar görüşmek dileğiyle..
sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Limonlummm, bir sürü sevdiğim tat aynı dondurmanın içinde buluşmuş...Yenilmezde ne yapılır...Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum...

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

aman allahım bu tam bana göre olmuş..bende yiyip rahattlamak istiyorum:)
ellerine sağlık cnm..

Adsız dedi ki...

bu bahçeye dalıp çıkmasam hiç fena olmaz

ellerine sağlık
sevgiler

emineninemekleri dedi ki...

Nevalcim, canim inan cok nefissssssss olmus, ellerine emegine saglik canim benim.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmmmm

Emos

keskinli dedi ki...

selam limonlum
tüm lezzetler bir arada
enfes olmus ellerine saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

tam sana göre bi tarif,dondurma sever arkadaşım :)) sizleri çok özledim bi gelemediniz :((
sevgilerimle...
Dilek Aral.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...