Tarifi Sofra Dergisi’nin Şubat sayısından almıştım, 1-2 değişiklik dışında harfiyen uyguladım sayılır. Sadece soyulmuş badem satın almıştım zaten, soyma işlemi için uğraşmadım, bir de tarifte ekstradan 5 adet acıbadem kurabiyesi kullanılmıştı onları kullanmadım. Lezzetinden çok memnun kaldım, aynı pastane acıbadem kurabiyesi gibi olmuştu.
Malzemeler:
- 200 gr. soyulmuş badem
- 1 ½ su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurtanın akı
Yapılışı: Bademler, blenderden geçirilerek toz haline getirilir ve bir tencere içerisine alınır. Üzerine pudra şekeri ve yumurtaların akları da eklenerek iyice karıştırılır. Ocak kısık ateşten biraz daha fazla açılarak tencere üzerine konulur ve iyice karıştırılır. Karışım çok kıvamlı halden, daha akışkan bir hal alınca ve kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. İyice soğuduktan sonra, üzerine fırın kağıdı serili bir fırın tepsisine sıkılarak dizilir. Tarifte krema torbasıyla sıkınız diye yazıyordu, ancak benim karışım o kadar da yumuşak bir kıvamda olmadı, ben de tırtıl kurabiye aparatı ile sıktım. 140 dereceye ayarlı fırında kapağı hiç açılmadan, üzeri kızarana kadar pişirilir.
10 yorum:
KURABİYELER NEFİS OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK...
NİL.
hmmm...kurabiyeler harika gorunuyor canim
ellerine saglik
guzelir gun dilerim....
www.yenitadlar.blogcu.com
CANIM HARİKA GÖRÜNÜYORLAR SUNUMUDA ÇOK HO OLMUŞ ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER
Ellerine saglik cok guzel olmuslar
bende birkez böle sikma torbasindan kurabiye yapmak istedim ama torbadan cikmasi cok güc oldu birde torbanin uclari uygun degildi cok ince oldu:) vazgectim:)
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Kurabiyeler nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
slm
şekil olarak farklı olmuş.alışılmışın dışında ama yinede harika ellerine sağlık cnm
öptüm seni
aaa sen beni pişirmissin :)
Acıbadem kurabiyesine bayılırım. Ellerine sağlık çok nefis gözüküyor...
Ne kadar şirin olmuşlar, tasarım da harika:))
Ellerine sağlık canım benim,
Sımsıcak sevgiler....
Cok harika görünüyorlar,ellerine saglik canim.Sevgiler.
Yorum Gönder