10 Nisan 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla


Tatlıdan, kekten içine fenalık gelenlere, misafirlere bir de zeytinyağlı yapmam gerekir diyenlere, diyetteyim şöyle hafif ne var diye soranlara, o hormonlu bu hormonlu şimdi mevsiminde ne var diye merak edenlere, ayılanlara ve bayılanlara, karşınızdaaaa zeytinyağlı baklaaaa...
 
Malzemeler:
 
- 1 kg. bakla
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet limon
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet kesme şeker
- 1 ½ su bardağı sıcak su
- 5-6 dal dereotu
- tuz

Yapılışı: Baklalar, taze fasulye gibi iki ucu koparılıp kenarlarındaki kılçıklar bıçakla alınarak temizlenir ve ikiye bölünür. Temizlendikten sonra baklanın kararmaması için genişçe bir kaseye 1 lt. soğuk su ve yarım limonun suyu eklenerek baklalar bu suyun içinde bekletilir. Bu arada soğanlar yemeklik doğranıp tencereye alınır ve üzerine zeytinyağı ile incecik kesilmiş sarımsaklar ilave edilerek sotelenir. Baklalar da süzülerek tencereye alınır ve üzerine un serpiştirilir. Malzemenin üzerini geçecek şekilde kadar kaynar su eklenerek kalan yarım limonun suyu ve kesme şekerler tencereye ilave edilir. Baklalar yumuşayana kadar 30-45 dakika pişirilir. Pişmeye yakın yemeğin tuzu ve üzerine temizlenerek ince ince doğranmış dereotu ilave edilir. Yoğurt baklanın yanına çok yakışıyor, yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

9 yorum:

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydın canımm ellerine sağlık bakla nefis olmuş haklısın ama tatlısız da olmuyor:)))
sevgiler

Gulos dedi ki...

Pazardan aldım ama henü yapamadım.Bu akşam yapayım bari.
Ellerine sağlık...

GonuLunceLezzetLer dedi ki...

Şimdi tam zamanı bayılırım baklaya...Nefis olmuş ellerine sağlık canım...

Feyza Fidan dedi ki...

Çoookk severim baklayı, nedense çoğu insan sevmez ama bence harika bir tadı var,
Canım Limonlummm ellerine sağlık,
Öpüyorum seni...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba, ellerine sağlık, çok güzel olmuş.. Bizim evde babam pek severdi baklayı, annem özel istek üzerine pişirirdi.. Birden canım çekti, sanırım sunum şeklinin ve tabağının çok çok güzel olmasından :)

emineninemekleri dedi ki...

Nevalcim, canim baklaya bayilirim, ellerine saglik canim benim.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmm
Emos

Adsız dedi ki...

Açıkcası baklayı pek sevmem ama kışın fazlada sebze olamayınca yeniliyor.Gerçi ben evlendim evleneli hiç bakla yapmadım ama annem yapınca onda tadıyorum.Senin baklada güzel görünüyor ellerine sağlık umarım yemete kısmet olur.
Saylılar efendim

pastacirapunsel dedi ki...

Canikommmm,

Gerçekten çok severek tükettiğim bir sebzedir, tam da mevsimi:))

Seninki de enfesss görünüyor, ellerine sağlık hayatcım...

Sımsıcak sevgiler...

yemek güncesi dedi ki...

selamlarr mmmm bayılırım baklaya enfes görünüyorr ne ilginçtir önceden hiç sevmezdim agzıma koymazdım evlendikten sonra baklaya bayılır oldumm ahh annecim ahh senin elinden olsunda baklaya bile razıyımmı demek bu acaba :)) nefiss görünüyorr annem gelsede yaptırsam bende ellerine sağlıkk canımmm güzel gecelerr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...