12 Mayıs 2008 Pazartesi

Anneler Günü Kahvaltısı...

Anne olmak! Her saniye milyonlarca yenileri eklenen, dünyanın en sıradan, aynı zamanda da en akıl almaz mucizesi. Canından yeni bir can çıkartmak, onu besleyip-büyütmek, her akan göz yaşını silmek, yarasını öperek avutmak, böcekleri, şimşekleri, hayaletleri ve bunun gibi tüm çocuk korkutanları dövmek:), onu akla gelebilecek ve sadece annelerin aklına gelebilecek tüm tehlikelerden korumak, başka hiçbir şey için bozmayacağın güzel uykunu ona süt ısıtmak için bozmak, hayatta olabilecek tüm güzelliklere ve çirkinliklere onu hazırlamak, dünyadaki en güzelinin ve en akıllısının kendi çocuğu olduğunu bilmek, sevinçlerini kendi sevincin, üzüntülerini kendi üzüntün kabul etmek, kısaca her türlü zorluğu onun için kolay yapmak ve başlarına hayırlı olayların gelmesi için Allah’a dua etmek. Bunlar şu an aklıma gelenler, oturup düşünsek cilt cilt kitaplar dolar herhalde anne olmak üzerine…
 
Klasik bir sözdür, ama bir o kadar da doğru; “Annenin değeri anne olunca anlaşılır.” 38 yıldır anneme tattırdığım, 9 yıldır da bilfiil yaşadığım bu muhteşem duygu için Allah’a şükrediyorum, umarım herkes bu duygudan nasibini alır. Kısa kesmessem sayfalarca alıp başımı gideceğim duygularımı benim için günün en anlamlı notuyla süslemek istedim.
 
Bu güzel güne annemlerde güzel bir kahvaltı ile başladık. Anneciğimin ellerine sağlık, bir sevinç ve tatlı bir telaşla bizleri ve kardeşimi ağırlamak için çabaladı durdu. (ve tabii babamın emeklerini de es geçmemek gerekir.) Ben de kurabiye ve pasta yaparak sofrayı zenginleştirmek istedim. Kısaca söyleyebilirim ki, hepimiz için çok güzel bir gün oldu, hep birlikte daha nice, güzel günlere inşallah…
 

12 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Neval'cim çok güzel bir yazı yazmışsın, hele çocuklarının sana yazdıkları.. Allah nazardan saklasın, sizi birbirinizden ayırmasın, maaşallah ne kadar olgun ve sevgi dolular.. Sofranız da çok güzel olmuş, afiyetler olsun.. Biz de dün sabah annemlerde kahvaltıdaydık :)

Gulos dedi ki...

nevvalcim,
anneler günün kutlu olsun.Bayıldım kızının mektuplarına.Çok samimi ve içten yazılmış.Yani tuttursamda sen yinede beni sev diyor kızcağız.
Sevgilerimle...

Tijen dedi ki...

Ooooh pek güzel olmuş bu iş. Nice güzel yıllara, tüm sevdiklerinle...

banu kırmızıgül dedi ki...

Allah sizi sevdiklerinizden ayırmasın. sevgilermle..

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

cnm anneler günün kutlu olsun..
yazı harika masa harika..ellerine sağlık ..herşey çok güzel..
sevgilerimle.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Anneler günün kutlu olsun canım...Ağzınızın tadı hiç bozulmasın...Sevgiler...

durutarifler dedi ki...

anneler gününüz kutlu olsun. Ben de oğlumun ilkokul 1 'de yazdığı yazıyı hala saklıyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin

keskinli dedi ki...

selam
gecmiste olsa anneler günün kutluolsun canim sofrada enfes
sevgilerimle

zarpandit dedi ki...

ay ben masaya aşık oldum:)
anne deilim ama bole şirin şeyler yaşayacağım çocuklarım olur inş çokçok şanslısınız:)
imza =
bu blogun müdavimi olacak kişi yane ben gokche!

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Annelr günün geç de olsa kutlu olsun canikom:))

Anneciğinin kahvaltı sofrası pek güzel olmuş, emeği geçenlerin ellerine sağlık.....

Sımsıcak sevgiler.....

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Anne olunca insan daha çok duygulu oluyor sanırım.Yazdıklarını okurken gerçekten duygulandım. Allah sevdiklerimizden ayırmasın inşallah. Hepimiz her zaman çok mutlu olalım inşallah.
Sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Limonlum, anneliğe dair duyguları yazında öyle güzel ifade etmişsinki ...Tamamen bende aynı şeyleri hissediyorum...Bu annelik acayip bir olay, isteyen herkese Allah nasip etsin inşallah..Bu arada gemiş anneler günün kutlu olsun canımcım..
Kahvaltı sofranız harika, hepinizin ellerine sağlık..
Öpüyorum seni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...