1 Mayıs 2008 Perşembe

Portakallı&Damla Çikolatalı Top Kek


Bugün 1 Mayıs! Bahar kapımızı tıklayarak, hayatımıza girmek istiyor. Buyursun gelsin, özletmişti kendini. Elleri de boş gelmemiş, kulaklarımızdan pası atacak kuş seslerini, burnumuzu derin derin çekişlere hazırlayacak çiçek kokularını, gözlerimizi rengarenk boyayacak gökkuşağının yedi rengini, yanaklarımızı hafifçe okşayacak meltemleri ve altın tozuna bulanmış güneşi de bizlere hediye getirmiş. Herkesin ve tüm emekçilerin bu güzel bayramını kutlarım.
Bu güzel güne ben de bir kek tarifiyle katkıda bulunayım. Arkadaşıma giderken yaptığım bu kekler çok beğenildi, umarım sizler de beğenirsiniz. Öncelikle bu ince silikon kalıpları kim bulduysa gözlerinden öperim onu:) Bunlar ne kullanışlı, ne pratik ve ne kadar zamandan tasarruflu harika kalıplar böyle! Herkese tavsiye ederim.
 
Malzemeler:

- 12 adet orta boy silikon muffin kalıbı
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 2,5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay bardağı portakal kabuğu rendesi
- 1 adet şekerli vanilin
- yarım paket kabartma tozu
- damla çikolata

Not: Çay bardağı ölçüsü, normal çay bardaklarına göre biraz daha büyük olan Ajda çay bardağıdır.
 
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Rendelenmiş portakal kabuğu ve süt ilave edilerek karışım hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Kek karışımı tartölet kalıpları içerisine oturtulan silikon kalıplara dökülerek, üzerine damla çikolata serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir.

8 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Neval'cim ellerine sağlık, tarife de papatyalara da bayıldım! Bence en güzel mevsim bahar, doğanın canlanıp ağaçların en güzel elbiselerini giydiği, çiçeklerin yüzlerini güneşe çevirdiği mevsim! Silikon muffin kalıplarını duymamıştım hiç, uzunömürlü ve çevredostu olması açısından tercih edilebilir, aklımda olsun, teşekkürler!

daimamutfak dedi ki...

Kek çayın yanında hep aradığım tatlı türüdür.Ellerinize sağlık..sevgiler

Tijen dedi ki...

1 Mayıs ama ne 1 Mayıs değil mi?
Keşke daha farklı kutlayabilsek. Biraz önce Küba'daki etkinliklere baktım da kimse kimseyi yaralamıyordu! (Neyse, sen işin bu yanından bahsetmemiştin Neval, mutlu baharlar olsun hepimize)

Adsız dedi ki...

Merhaba Ellerinize sağlık, nefis kekler ve muhteşem bir kahvaltı sofrası.sevgiler aslı

http://asmutfak.blogcu.com

Feyza Fidan dedi ki...

Limonlummm, bahar benim için papatyaların arzı endam etmesiyle kesinlikle gelmiş olur :) Eee sende papatyaları mis gibi koymuşsun sayfana, içim açıldı sayende:))Keklerinde enfesssss, ellerine sağlık şekercim benim,
Öpüyorum seni...

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

vayyyyyy kikcemmm limonlu güzelliğimmmm muficiklerin harika olmuş elcüklerine sağlık ...öpüyorum sevgilerimle

disal dedi ki...

yaşasın yaz geliyor.....

çok güzel anlatmışsın..mis gibi ağaç kokuları evime dolacak artık....

ellerine sağlık...keklerinde nefis görünüyor....

seni kocaman öpüyorum canım...

semra mutfakta dedi ki...

teknik bir şey sormak istiyorum size.siteme mail adresini bırakırsanız çok sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...