Patatesin girmediği ev, sevmeyeni var mıdır bilmiyorum? Bizde ise her türlüsü pek bir rağbet görür, özellikle kızartması çok sevilir. Bu yüzden de buzdolabında hem parmak patates, hem de elma dilimi patatesin dondurulmuşunu bulunduruyorum. Son zamanlarda çok az yağ kullanılan ve fırında pişen bu süper yöntemi keşfettim, o zamandan beri öyle uzun uzadıya kızartma işlemleri ile de uğraşmıyorum.
Malzemeler:
- 1/2 kg. dondurulmuş elma dilimi patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- arzu ettiğiniz baharatlar (ben kekik, nane, pul biber ve karabiber tercih ediyorum)
- tuz
Yapılışı: Bir borcam içerisine elma dilimi patatesler, buzu çözdürülmeden konulur. Üzerine yağ, tuz ve baharatlar ilave edilerek iyice harmanlanır ve 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirilir. Çok hafif, kızartma için başında beklemeden ve süper lezzetli bir aperatif oluyor.
Afiyet olsun...
11 yorum:
Neval'cim yeni post'unla cevabımı da almış oldum, teşekkürler :) Aslında ben de patatesi dilimleyip az yağ ve baharatla fırında veya teflonda yapıyorum ama seninkiler daha bir güzel göründü gözüme :) Ellerine sağlık..
Oooooffff, çook severim, bir makarna, bir patates, bir de enginar, her gün olsa yerim:))
Ellerine sağlık şekerim,
Sımsıcak sevgiler...
ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor patatesler . afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com
Bir şey daha öğrendim.Ben de fırında patates yapıyorum ama hiç buzlukta dondurarak yapmamıştım.Ellerine sağlık.Bir de baharat olarak biberiyeyi dene patatese çok yakışıyor.
Bu arada bazlamalarımı beğenmene çok sevindim.
Sevgilerle
Bizim evde patates sevmiyen yok. Ben bu patatesleri her balığın ve fırında pişen her et yemeğinin yanına yaparım. diyetisyenden onaylı tek patates kızartması:))
Ellerine saglik, ne guzel olmus. Bence de sevmeyen yoktur patatesi :))
Sevgiler ve guzel bir gun dilegimle.
patates sevilmezmi ben patatesi bazen sabah kahvaltılarında kızartıp ikram ediyorum çok severiz. ellerine salğık çok guzel görunuyor sevgilermle...
canım harika bunlar nasıl canım çekti anlatamam sana ellerine sağlık
alttaki masada şahane afiyetolsun size
öptüm canım
canım gerçekten sevmeyen varmıdır...
bayılıyorum patatese ve bu yönteme....
ellerine sağlık...patatesin en sevdiğim şekli....
öpüyorum seni...
Sevgili Limonlu'm öncelikle söyliim ustalık ne haddime ben de sen gibiyim.Öğrenmem gereken öyle çok şey varki daha..Şöyle söyliim..Görmüş olduğun elbiselerinde şeker hamurları uzun geldi. Kısaltıp öyle yapıştırdım..Eğer yaptığım kurabiye kalıplarının boyları mevcutsa bir boy küçüğüile ş.hamurunu kesiyorum.Yoksa da yapıştırırken sağdan soldan hafif topluyorum..Umarım soruna cevap olmuştur..Sevgilerimle..
ya bu ama ya aksam aksam midem kazındı yaa:(
bir türlü pratiğini bulamadığım tarifi gösterdin ya allah razı olsun be kardeşim:)
ellerine sağlık..
bu arada canım bi proje için anket düzenliyoruz blogumda yayınladım tıklarsan sevinirim:)
Yorum Gönder