18 Haziran 2008 Çarşamba

Kendini Pide Zanneden Poğaça


Kurabiyelere istediğiniz şekli verebiliyorsunuz, ama poğaça yaptığınızda şekil açısından çok alternatifiniz olmuyor. Belki de bu yüzden içimden pek poğaça yapasım gelmez. Sonra "poğaçaları küçük küçük yapacağıma hamuru ikiye bölüp, iki büyük pide şeklinde yapsam nasıl olur?" gibi bir fikir geldi, hemen uyguladım oldu. Ayrıca çok beğenildiğini de eklemeden geçmeyeyim :) Hemen herkesin evinde uyguladığı bir poğaça tarifi olduğundan, ben de sunum açısından alternatif bir poğaça tarifi olsun dedim.


Malzemeler:

- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
- arzu ettiğiniz iç malzemesi (peynir, kıyma, patates)

Yapılışı: Yumurtanın sarısı ayrılarak ayrı bir kaba konulur. İç malzemesi haricindeki diğer tüm malzemeler (yumurtanın beyazı da dahil) karıştırılarak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğrulur. Hamur iki eşit parçaya ayrılarak, üzerine pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin her iki yanında, elle bastırılarak oval şekil verilir. Üzerine hazırlanan harç malzemesinden konularak, hamurun kenarları içe doğru katlanır. Ben bir tanesini dereotlu-peynirli, bir tanesini de soğanlı-kıymalı harçtan hazırladım. Yumurtanın sarısı fırça yardımıyla poğaçanın kenarlarına sürülür. Arzu ederseniz kenarlarına çörekotu, susam, haşhaş tohumu vb.. istediğinizden serpiştirebilirsiniz, beniz tercihim ayıklanmış ayçekirdeğinden yana oldu. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir, dilimlenerek servis edilir.

10 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmmm bu dev poğaça nefis görünüyor :) Ucundan alıyorum biraz Neval'cim. Ellerine sağlık..

Pelin dedi ki...

Merhaba,
Kendini ne zannederse zannetsin çok nefis görünüyor.Ellerine sağlık

durutarifler dedi ki...

Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bende poğaça tarifini böyle kullanıyorum. Bazen poğaça hamurunu ikiye ayırıp arasına ıspanak kavurmak koyuyorum. Çok yakışıyor.

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 25. Ev sahibemiz olan HÜLYANIN MUTFAGI arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

kirazdünyası dedi ki...

çok değişik bir yaklaşım olmuş pidemi poğçamı?eminim çok lezzetli olmuştur....

uygarimizlahayat dedi ki...

canımcımmm gerçekten süper olmuş, pideciler halt etmiş senin yanındaaa harikasın öpüyorum seni ellerine sağlıkkk...

zarpandit dedi ki...

allahım adını seviyim ben bu tarifin :)

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, nefis olmus...

Aldim birer adet, harikasin.

Sevgiler

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor..sevgiler

pelince dedi ki...

Bende ismine çok güldüm ,mühim olan lezzeti.Elerine sağlık...

Sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...