
Malzemeler:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 5-6 sap taze dereotu
- tuz
Yapılışı: Dereotu ve sarımsaklar yıkanıp temizlenerek ince ince kıyılır. Diğer tüm malzemeler, homojen bir karışım olana kadar harmanlanarak, içerisine dereotu ve sarımsaklar da ilave edilir. Hepsi tekrar karıştırılarak servis edilir. Süzme yoğurt için; yarım kilo yoğurdu, dibine kağıt havlu serdiğiniz bir süzgece döküp 2 saat kadar bekletirseniz kolaylıkla elde edebilirsiniz.
3 yorum:
Canım bayılırım haydariye, ellerine sağlık.. Dediğin gibi süzgece yoğurdu koyup süzme yoğurt elde etme fikri de çok pratik, mutlaka deneyeceğim..
Haydari harika görünüyor ellerine sağlık canım...Sevgiler...
anaaaaaaaaaa kıyamam valla bak ne dicem sen işlerini yolla baaa ben hallederim yeterki sen tatile git yoksa bizi yer bitirirsin yeavrımmm:)))) öpüyorum seni işler hallolur dertetme....sevgilerimle
Yorum Gönder