16 Haziran 2008 Pazartesi

Haydari

Her yıl aynı şey olur, ne zaman tatile çıkmaya niyetlensem, işler bir bereketlenir, pir bereketlenir. Hatta işleri bitiremeyip tatile gidemeyeceğim endişesine kapıldığım çok olur, evde bile işimi bitirmeye uğraşırım. Bu sene de gelenek bozulmadı, önümüzdeki hafta tatile çıkmayı planladım ya işler yine birikti, nefes alacak vaktim yok diyebilirim. Elimde tarifler de birikti ama yazacak vakit bulamıyorum. İşte geçen hafta denediklerimden biri...

Malzemeler:

- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 5-6 sap taze dereotu
- tuz

Yapılışı: Dereotu ve sarımsaklar yıkanıp temizlenerek ince ince kıyılır. Diğer tüm malzemeler, homojen bir karışım olana kadar harmanlanarak, içerisine dereotu ve sarımsaklar da ilave edilir. Hepsi tekrar karıştırılarak servis edilir. Süzme yoğurt için; yarım kilo yoğurdu, dibine kağıt havlu serdiğiniz bir süzgece döküp 2 saat kadar bekletirseniz kolaylıkla elde edebilirsiniz.

3 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım bayılırım haydariye, ellerine sağlık.. Dediğin gibi süzgece yoğurdu koyup süzme yoğurt elde etme fikri de çok pratik, mutlaka deneyeceğim..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Haydari harika görünüyor ellerine sağlık canım...Sevgiler...

Gönül dedi ki...

anaaaaaaaaaa kıyamam valla bak ne dicem sen işlerini yolla baaa ben hallederim yeterki sen tatile git yoksa bizi yer bitirirsin yeavrımmm:)))) öpüyorum seni işler hallolur dertetme....sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...