Gönen'den bir sürü peynir ve türevlerini satın alıp geldim, bunların içinde "kelle loru" adıyla satılan ve tadı kaymağa benzeyen, tuzsuz lor peyniri de var. Ee tabi malzeme bol olduğu için "hadi bir de şunu deneyeyim, bunu da yapmak lazım" düşünceleri beni kovalayıp duruyor. Lor kavurması evvel ezel çok sevdiğim, hatta ilk aşerdiğim aperatiftir (bunca yemek içerisinden lor kavurması? :)
Malzemeler:
- 250 gr. lor peyniri
- 2 adet sivri biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- arzu edilirse 5-6 dal maydanoz
Yapılışı: Biberler iyice yıkanıp çekirdek yatakları çıkarılarak doğranır ve yağda pörsüyene kadar kavrulur. Salça ilave edildikten sonra da bir süre karıştırılır ve üzerine lor peynir ilave edilir. Karışım, lorun her tarafı salçanın rengini alana kadar tekrar karıştırılır ve ateşten indirilir.
6 yorum:
enteresan bişey çıkmış ortaya..
svglr NuNu
slm
duydum ama hiç yemedim
merak ettim şimdi deneyeceğim
ellerine sağlık
Elinize sağlık harika olmuş,sevgilerimle...
ahahahaha yeıvrımmmm gözünmü var gel senide götürüyüm tatile bu bakımmm kaçıncı tatilim olcak.. ankara bir hafta....kefken bif haftaa ..bu üçüncü olcak ...yavrım ne diosun daha 21 gün iznim var devlet vermiş 30 gün izin bana kullanmayımmı ahahahahahah....ben yine gelürüm yavrım sziyaretinize:))) öpüyorum kocemennnn haaaaa harika olmuş sana kahvaltıya gelnice bana hazırlarsın hemi:)))) elciklerine salğkı bebişim
Kırmızı biberle denemenizi de tavsiye ederim çok şahane oluyor kırmızı kırmızı rengini veriyor lora...
Ellerinize sağlık uzun zaman olmuş yapmayalı:)
bana da beklerim...
Hersey cok guzel, ellerine saglik.
Sevgiler.
Yorum Gönder