11 Temmuz 2008 Cuma

Salatalık Dolması


Kahvaltı için yeni bir alternatif veya çay menülerinde salata olarak farklı bir sunum için bu tarifin hem pratik, hem de lezzetli olacağını söyleyebilirim. Dolgu malzemesi için lor kullandım ama, akla gelebilecek her türlü malzemeyle zenginleştirilebilir. (turşu, zeytin, mısır vb...)


Malzemeler:

- 2 adet büyük boy salatalık
- 250 gr. lor peyniri
- 5-6 dal dereotu
- üzeri için çörekotu

Yapılışı: Salatalık ve dereotu iyice yıkanarak suyu süzdürülür. Dereotu ince ince kıyılarak lor peyniri ile karıştırılır. Salatalıklar ortalarından ikiye kesilerek kabak oyma aperatı ile oyulur. İçleri, içinde boşluklu alanlar kalmamasına özen gösterilerek lor karışımı ile doldurulur. İster alt kısmından hafifçe kesip dik olarak oturtabilirsiniz, isterseniz de benim yaptığım gibi verev olarak keserek tabakta servis edebilirsiniz.

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım çok pratik gerçekten de, mutlaka deneyeceğim.. Ellerine sağlık..

Aybike Ceylan dedi ki...

Cok guzel fikirler, paylastigin icin tesekkurler Limonlu kekim.

Sevgi ve selamalr.

nilay dedi ki...

Çok şık bir sunum.
Ellerine sağlık. Benim de aklımda olsun.

www.mutfaktasihirvar.blogspot.com dedi ki...

harikaaaaaaa:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...