10 Eylül 2008 Çarşamba

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk

Dün akşam eve giderken dahi, iftara ne yapacağıma dair hiçbir düşünce yoktu. (Yani kadınların en büyük fobisi: ne yemek yapsam?) Buzdolabında sadece bir gece öncesinden kalmış kızarmış tavuk ve biraz da domatesli makarna vardı. Markette yaklaşık 20 dakika dolaşıp, şöyle bir göz gezdirdikten sonra, raflardaki ürünler bana ne yapmam gerektiğini söylediler. (Aslında alışveriş için en kötü zamanlama. Uzmanlar aç karnına alışveriş yapılırsa, bir sürü ıvır-zıvırı da beraberinde eve götürme riskinin yüksek olduğunu söylüyorlar. Neyse ki en az hasarla atlattık market macerasını :)
Kızarmış tavuk beşamel soslu sebzeli tavuğa dönüştü, kendilerine sarımsaklı kıtırlı domates çorbası eşlik etti, 2 patlıcan ve 6-7 çarliston biber de sizin için kızgın yağda bile yanarız diye kendilerini feda ettiler, velhasıl ortaya böyle bir "biraz ondan-biraz bundan sofrası" çıkmış oldu.

- Sarımsaklı kıtırlı domates çorbası

- Tulum peynirli;domatesli makarna
Dar vakitlerde imdadınıza yetişmesi için sebzeli tavuğun tarifini vermek istedim. Hem lezzet açısından çok güzel olmuştu, hem de çok kısa sürede yapılıp sofraya konulacak kadar pratikti.

Malzemeler:

- Haşlanmış veya kızarmış tavuk eti
- 1 kavanoz garnitür
- 1 paket hazır beşamel sosu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı süt
- tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, köri

Yapılışı: Haşlanmış veya kızarmış tavuk eti çok minik olmayacak şekilde didiklenerek bir borcama alınır. Üzerine iyice suyu süzülmüş garnitür, sıvı yağ ve baharatlar eklenerek harmanlanır. Ayrı bir yerde süt ile hazır beşamel sosu, üzerinde yazan tarife göre hazırlanır. Pişen beşamel sos, tavuklu karışımın üzerine dökülerek 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirilir.

10 yorum:

Halenze dedi ki...

işte iftar sofrası böyle bişey bira ondan biraz bundan evde bişey yko derken bi bakmışsın sofra donanmış:) Ellerine sağlık kesene bereket. hadi uzat zeytini orucumuzu açalım:)) çok öptüm seni.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ohhh süper! Bayılırım böyle pratik tariflere, tam benlik! Hem aklına, hem ellerine sağlık Limonlu Kekim :) Ben de senden bu konuda daha çok alternatif bekliyorum ;)

Adsız dedi ki...

sofra nefis
breketi bol olsun

ellerine sağlık
sevgilerr

pelince dedi ki...

En makbulu bu olsa gerek,hem çabukluk hemde lezzetli sofralar...
Ellerine sağlık..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

canım ellerine sağlık,hepsi ayrı leziz görünüyor,sofranda çok güzel.afiyetler olsun efenim.ben makarnada kaldım acaba bu akşam yapsam mı:-))) aç karnına market gezilmez ama blog hiç gezilmez:-)))sevgilerimle canım...iyi iftarlar...

Hansa dedi ki...

Sofra harika,kısa sürede bi dolu lezzet elinize sağlık...

durutarifler dedi ki...

Hem pratik hem de leziz görünüyor. Tam benlik bir tarif. Tembel işi yani. Ellerine sağlık.

ceyt dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok güzel bir sofra hazırlamışsın.beşamel soslu tavuğunu deniycem.çok hoş görünüyor hemde pratik.
öpüyorum sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

çok severim bu ramazan henüz yapmadım yapacağım
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Selam bu sebzeli tavuk olayı baya beni sardı bir ara çalışma yapmak lazım
kendine iyi bak
selamlar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...