17 Ekim 2008 Cuma

Ankara Pilavı

Daha önce hiç denemediğim, ancak şirketin yemekhanesinde yiyip de çok beğendiğim ve yaklaşık olarak tahmin edip yaptığım bir lezzet. Salçadan ve şehriyelerin kavrulmasından ötürü daha koyu renkli bir pilav olmasına karşın, lezzeti yerinde. Kızlar dahi "Kara pilav mı? Hımm tamam yerim." dediklerine göre, hep aynı pilav alternatifinden kurtulmak isteyenlere tavsiye edilir.

Malzemeler:

- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet iri boy soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, karabiber

Yapılışı: Pilav tenceresi içerisine sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve sivri biber konularak, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra içerisine salça da ilave edilerek, salça tamamen karışımla kaynaşana dek tekrar çevrilir. Arpa şehriyeler salçalı karışıma atılarak, renkleri hafif değişene dek yaklaşık 15-20 dakika kadar sürekli karıştırılarak kavrulur. Üzerine su, tuz ve karabiber ilave edilerek, şehriyeler suyunu çekene dek pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra 20 dakika demlenmeye bırakılarak, sıcak olarak servis edilir.

18 yorum:

Serpil dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor, ben çok severim bu pilavı. ama adının ankara pilavı olduğunu bilmiyordum , sevgiler...

ceyt dedi ki...

limonlu kekim, bu pilav bizim evde sade olarak yapılır.kızlarım tarafından çok sevilir.bu şekilde eminim daha lezzetli olmuştur.ellerine sağlık canım.
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canımmmmm çok şık ve leziz bir pilav olmuş bende denemek isterim ellerine sağlık,hayırlı cumalar canım,öptüm...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

hımmm değişik bir tarif,hiç yemedim ama leziz görünüyor canım,ellerine sağlık.sevgilerimle...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bu pilavı bende çok severim harika olmuş ellerine sağlık canım...Ama benim gözüm aşağıdaki kahaltı sofrasına takıldı hafta sonuna böyle bir sofra olsa ne güzel olurdu doğrusu...Her şey için emeğine sağlık...
Sevgiler...

Saliha dedi ki...

CANIM BENDE BUGUN CIGERIN YANINA NE YAPSAM DIYORDUM ISTE BULDUM:))
COK SAGOL..ELLERINE SAGLIK ARKADASIM..

YEMEKHANEDEN BASKA LEZZETLERIDE AKTAR BIZE..BAZEN COK GUZEL BILMEDIGIMIZ TARIFLER OLUYOR..

SEVGILERIMLE..

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

bende arada değişiklik olsun diye bu pilavdan yapıyorum..nefis oluyor ellerine sağlık canım..
alttada çok şık bir masa hazırlamışsın canım..ben o masanın ortasındaki yıldız tabakların içindekileride merak ettim:D
herşey harika kim olmak istemez böyle bir sofrada?:))

emeklerine sağlık canım

saniyesultan dedi ki...

SALATASINI BİLİYORUM AMA PİLAVINI HİÇ YEMEDİM. ELLERİNE SAĞLIK.

pelince dedi ki...

Bende bu pilavı hiç yemedim...Ellerine sağlık...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben salçasız soğansız yapıyorum, o halde bile çok leziz oluyor.. Özellikle de eti ya da tavuğun yanına.. Ellerine sağlık Limonlu Kekim..

kirazdünyası dedi ki...

çok leziz görünüyor,iştahım kabardı tarifini mutlaka deniyeceğim.ellerine sağlık...

LeYYa dedi ki...

en kısa zamanda deneyip yemenizi tavsiye ederim.kaçırılmaması gereken bir lezzet bence..pilav farklı bir alternatif olmuş elinize sağlık.ama o aşağıdaki kahvaltı var yaa işte o maşllh dedirten cinsten.aynı zamanda''ne çok şanslıyız''ı düşündürttü bana.keşke herkes bizimle aynı lezzetleri tadabilse dedim içimden.
görüşmek üzere.selamlar...

zeynep dedi ki...

Bu pilavı canım annem harika yapıyor gerçekten çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim limonlu kek seninde ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Bu pilavın yapılışını merak ediyordum.Sayende öğrendim.Hemen yapacağım.Ellerine sağlık.

muko dedi ki...

aaa çok değişik birpilavmış denemeli en kısa sürede eline sağlık

sevgiler...

ceyt dedi ki...

limonlu kekim, blogumda senin için bir ödül var.uğrarsan sevinirim canım.
sevgiler..

nazardeğmesin07 dedi ki...

harikasınız maşallah arkadaşlık ödülünüz içinde tebrikler arkadaşım sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...