13 Ekim 2008 Pazartesi

Ofis Kardeşliği :)

Dolu dizgin geçen bir haftasonu oldu benim için, cumartesi günü gidilecek yerim, pazar günü ise gelecek misafirlerim vardı. İlk olarak misafir olduğum sofrayı misafir etmek istedim (gün sırasına göre :) Cumartesi günü ofisten 4 fire vererek, buna rağmen 7+4 (bu dört, dört çocuğu ifade ediyor, yani siz farzedin 7+8 :) kişi cümbür cemaat, ofisimizin şefi sevgili Sevinç Hanım'ın evine davetliydik. Hımmm neler yedik neler, bir de kızım biraz huysuzluk yapmasaydı, ne güzel bir gün olacaktı :( Hem yeni evine, hem de sofrasına misafir olduğumuz Sevinç Hanım'a teşekkür ediyorum bizim için girdiği zahmetlerden ötürü, güle-güle ağız tadıyla otursun inşallah. Bu arada Aslı'cığıma da teşekkür ediyorum, yerlere yatıp lokmaları sırtıma dizdiği ve doğru dürüst resim çekmeme fırsat vermediği için :) Herkesin bayıla bayıla yediği bir atom pasta ve bir kek daha vardı ama o fotoğraflar Aslı'ya kurban gitti. (Canı sağolsun...)

- Çikolata soslu alaca kek

- Tahinli kurabiye

- Etimek talısı

- Tavuklu-garnitürlü börek

- Yalancı su böreği

- Etsiz Çiğ Köfte

- Çin salatası

- Çiğ sarma

Çiğ sarma daha önce hiç yemediğim ve adını da duymadığım bir lezzetti. Ancak herkesin defalarca sarıp sarıp yediği ve en çok tükettiği yiyecekti desem, lezzetini kısaca anlatmış olurum herhalde. Aslında bu Ege lezzeti sofraya ayrı ayrı konan bulgurlu harç ve salamura yaprağın sofrada sarılıp, salça ve kırmızı bibere batırılıp yenmesinden oluşuyormuş diyeceğim ama, çok tırsıyorum şimdi biri çıkıp "vay çiğ sarma nasıl öyle yenir, o aslında böyle yenir!" diye tepki çekmekten. (Artık yöresel yemek tariflerinden uzak duruyorum :) Ancak bu lezzetten mahrum kalmanıza gönlüm razı olmadığı için, Sevinç Hanım'dan aldığım tarifi aynen aktarıyorum;
 
Malzemeler:
 
- 3 su bardağı iri bulgur (pilavlık)
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 demet taze soğan
- 7-8 dal taze nane
- yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber
 
Yapılışı: Bulgur, temizlenerek kısır yapar gibi üzerine dökülen sıcak suyla 20 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Bulgur suyunu çekip taneler şişince yağda 5 dakika kadar çevrilerek, üzerine salça ilave edilir. En sonunda ince ince doğranmış taze soğan, taze nane, maydanoz ve baharatlar da ilave edilerek servis tabağına alınır. Salamura yapraklar, salça ve kırmız biber ayrı tabaklarda servis edilerek, yemek isteyen kaşıkla harçtan doldurarak sarar ve afiyetle yer, bu masal da uzun süre devam edeeeerrrrrr.....

23 yorum:

birsence dedi ki...

SOFRA YİYECEKLER BİR HARİKA GÖRÜNÜYOR...MERCİMEKLİ KÖFTEYLE SARMA TAM BENLİK...AFİYETLER OLSUN...BANADA ZİYARETE BEKLERİM..AYRICA SİTENİZE BENİDE EKLERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM...
WWW.BİRSENİNMUTFAGİ.BLOGSPOT.COM

HÜLYA dedi ki...

sizin ofiste çalışabilirmiyiiim :)

maşallah hepinizin maşallahı var . ne güzel mamalar hazırlanmış sevinç hanımın elelrine sağlık . canım sanada afiyet şeker olsuun..

sevgiler canıım

Unknown dedi ki...

Canım süper bir sofra valla muhteşem tatlar ellerinize sağlık,sizin ofise eleman aranıyormu???
Mutlu haftalar dilerim canım,öptüm...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Davet sofrası enfesss, neredeyse yok yok:)) Hazırlayanların ellerine sağlık, sarmayı hiç duymamıştım, çok leziz bir şeye benziyor, damak tadıma da çok uygun..

Sımsıcak sevgiler.....

Aysultan... dedi ki...

Çok güzel bir sofra ve sıcak bir muhabbet daha ne olsun bırak bir atom pasta ve bir kek resminde olmayıversin arkadaşım Sevinç hanımın ellerine sdağlık:))
yakında deneyeceğim bu tarifi duymuştum ama yapmamış ve yememiştim :))

sevgi dedi ki...

Ama ama amaa böyle güzel sofralarda yayınlanmaz kii yaaaa....Canım çektiii.Çiğ sarma da çok dikkatimi çektii.Masanın resmini büyütüp nasıl servis yapıldığına bile baktımm.Ellerine sağlık yapanların.Tarif için de teşekkürlerrr .

şeker pasta dedi ki...

Öncelikle Sevinç Hanım'ın ellerine sağlık, ne güzel bir masa hazırlamış...
İş arkadaşlarının ofis dışında bu şekilde kaynaşması ne güzel, bence bu konuda çok şanslısın...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevinç hanımın ellerine sağlık,şahane bir menü olmuş,orda olmak vardı:-)))çiğ sarmayı ben de hiç duymamıştım,leziz görünüyor .hepsi güzel de benim aklım tahinli kurabiyelerde kaldı:-)))afiyetler olsun.sevgilerimle....

Gönül dedi ki...

limonluuuuuuuuuuu:))) ben geldüm anacım sen habire gezsen yesen içsen tozsan oh oh maşallah arkadaşınızda neler neler hazırlamış ellerine sağglık valla kimbilir ne kadar çok yemişsindir bilmemmmi ben seni:)) neyse afiyetcikler olsun bebişim öpüyorum kocaman..sevgilerimle

Adsız dedi ki...

ve limonlu kek..
ve ilk yorumum :)
Niyahet Lulesume'nin bloğuna yorum yazabileceğim bir konu :)

Erkek olmanın, yemek tariflerinin olduğu bir siteye yorum yazmaya bu derece engel olacağı aklıma gelmezdi vesselam.
Hazır yazmışken uzuuun uzadıya olsun dedim :) iyi de demişim.

ve
Herkeşin büyük bir mutluluklan geldiği, gelemeyenlerin yeryer pişman olduğu, hoş sohbetler yaptığımız, çok çeşitli lezzetlerin olduğu enfes bir sofra ve güleryüzlü misafirperver bir aile ile karşılandık. Yemek öncesi Sevinç hanımın kız kardeşinin yapmış olduğu türk kahvesinin tadı hala damağımda. Ve tadamağım tahinli kurabiye ve çaylı kekte aklımda, unutmuş değilim.

ve
Neval hanımın küçük kızının büyük huysuzluğu görülmeye değerdi :) Kıvır kıvır saçları ve yüzündeki o şirin ifade bütün olanları görmemezlikten gelmemize yetti de arttı bile. Allah bağışlasın diyoruz.

ve
Aynur hanımın yemek yediği esnada kızının su istemesine karşılık "-iste kızım iste" diyip geçiştirmesi ve başını kaldırmadan çiğ sarmadan yemesi hepimizi kırdı geçirdi. Günün bombası Aynur hanımdı :)

ve..
Sevinç hanımın binbir zahmetle hazırladığını yiyecekleri afiyetlen sindire sindire yedik. Hepsi birbirinden güzeldi. Atom pasta ve etimek tatlısı, tatlı severlerin parmaklarını yiyeceği cinstendi.

ve
Bu güzel ziyafetin ardından kilitlenen wc kapısını açma görevi de bana bana düştü. Önce pet şişeyle sonra amerikan servisle ve son olarak röntgen filmiyle açma girişimlerim ümitlerin tükendiği noktada sonuç verdi.

ve
Bakkaloğlu ailesinin evini dolaştıktan sonra birer yorgunluk içeceğinin ardınan evlerimize gitmek için yola koyulduk.
Güzel bir gün ve güzel insanlar. Bizim ofiste çalışmak isteyen arkadaşlara hak vermemek elde değil.
İyi ki burdayız ve iyi ki sizlerleyiz.

Saygı ve selamlarımızla.

Tijen dedi ki...

Aşkolsun ben neden yokum o sofrada? Afiyet şeker olsun, vallahi gözüm yok yiyip içtiğinizde!

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÇOK SEVDİMM DAVET MASANIZI..
HARİKAAAAAA..
SEVGİLER..... nUnU

ceyt dedi ki...

canım muhteşem bir sofra.ne güzel mamalar var öyle.arkadaşının ellerine sağlık.yiyenlere de afiyet olsun canım.sevgiler...

Hansa dedi ki...

Ne sofra ne bereket ne muhabbet maşallah.İmrendim doğrusu.
Aynur hanımın kızına koptum gülmekten harika bi taktik.en kısa zamanda uygulamalıyım.
Bamyalara gelince; kuru bamyayı bamya kurutanlar,en küçük bamyaları secerek kuruturlar( tekerleme gibi oldu ama sanırım anlaşılıyo)
pişirirkende sapları ayıklanmaz.Onlar lezzet verir.
sevgiler.Çiğ sarmayı denemeliyim.

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis bir masa hazırlamış size Sevinç hanım,ellerine sağlık..Sizlerede afiyetler olsun..


Sevgilerle..

Saliha dedi ki...

arkadasınıza maasallah..ellerıne saglık..

bır muddet gelemedım bloguna enfes tarıfler eklemıssın arkadaşım:))))...

zaten lımonlu kekete en sevdıgım kektır:)

çiğ sarmayı denemıstım bır mısafırlıkte enfestır:)

kaşe çorbasınıda deneyecegım pastıma sever olarak ılgınc geldı bana...

sevgıler saygılar..

pelince dedi ki...

Misafirperliğin için öncelikle tebrik ediyorum.Çok sıcak kanlı biri olduğun o kadar belli ki...Dostların hiç eksik olmasın yanıbaşından inşallah..
Sofradakiler enfes,ama çiğ sarmayı bende ilk kez duydum.Ben cesaret edemem ama anneme hemen anlatmalıyım:)

Adsız dedi ki...

canım nasıl ımrendım nefıs hersey afıyet olsun sevgılerımle..

Adsız dedi ki...

canim bu sofraya bizi de cagirsaydin
nefis mamalar varmis hangine birine bakacagimi sasirdim
hepinize afiyet olsun...

www.yenitadlar.blogcu.com

karakazan dedi ki...

Bu ofis kardesligi ne güzelmis,eger kesin dönüs yaparsak sizin sirkette bir is ayarlarsin herhalde:)
Hersey cok nefis görünüyor,hem ellerinize saglik hemde afiyetler olsun hepinize.
Sevgilerimle,serap.

Ayşegül'ün tatlı rüyası... dedi ki...

sevgili limonlu kek, ne güzel, ne kadar zengin bir sofra! Ellerine sağlık.
Sevgiler,

durutarifler dedi ki...

Her şey mükemmel görünüyor. Bu çiğ sarmayı hiç duymamıştım. ben de denemek istiyorum .

Adsız dedi ki...

Zile hakkındaki yorumdan sonra baktım ki sizin değişik lezzetlerinizi denemişim mutfağa değişik lezzetlere çok düşkünüm kaşe çorbanızı merak edip denemiştim bizdeki helle (un) çorbasına benzediğini fark ettim tabi az farklarla.. helle kavrulmuş un pastırma artı kıyma ile kimyonla tatlanan bir çorba çiğ sarma da değişik gelmişti denedim itiraf etmeliyim salamura yaprakla güzel gidiyor ama eşimin de desteğiyle nar ekşi ve limon ekleyerek daha kısırımsı bir tatoluşturdum... Sevgilerr Elif Zile den

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...