Kış mutfağı geri gelmeye başladı, artık gönül rahatlığı ile karnabaharımızı, brokolimizi, pırasamızı pişirebiliriz. İlk açılışı pırasa ile yaptım, üzerine de limonu sıkınca, kendim yaptım diye demiyorum çok lezzetli bir yemek oldu :) Haa! çocuklar yedi mi? - hayır :( Nedir bu çocukların pırasa ile alıp-veremedikleri anlamadım, onlar da büyüyünce severler diyerek tarife geçiyorum.
Malzemeler:
- 1 kg. pırasa
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 1 kahve fincanı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet limon
- tuz
Yapılışı: Pırasalar ve havuçlar iyice temizlenip yıkandıktan sonra 3-4 cm arayla açılı olarak verevine kesilir. Yemeklik olarak küp küp doğranmış soğan ve havuç, zeytinyağda 10 dakika kadar çevrilir. 1 tatlı kaşığı salça ilave edilerek salça iyice eriyene kadar karıştırılır. Pırasalar da tencereye alınarak karıştırılır, üzerine 1 su bardağı ılık su, tuz ve yıkanıp temizlenmiş pirinç ilave edilerek kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir. Hemen tüketilecekse 1 adet limonun suyu sıkılarak ilave edilir, ancak bizim gibi yemeği hemen bitiremiyorsanız, tabakta servis edildikten sonra üzerine limon suyu gezdirebilirsiniz.
9 yorum:
limonlu kekim ben de zeytinyağlı pırasaya bayılırım.dediğin gibi ne yazık ki çocuklara yedirmek mümkün değil.yemeğin nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.
öpüyorum sevgiler..
Mmmmmmmmm misler gibi olmuş canım ellerine sağlık çok severim pırasayı,öptüm...
kış sebzeleri mutfaklarda yerlerini almaya başladı
ellerine sağlık cnm
pırasan nefis olmuş şöyle limon sıkıp yemeği çok severim
sevgilerimle
Of kış sebzeleri de bir başka oluyor hani; Pırasaya da bayılırım bol limonlu şöyle...
Ellerine sağlık
Harika görünüyor pırasa.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ben zeytinyağlı pırasaya bayılırım. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Limonlu Kekim, ellerine sağlık, zeytinyağlı pırasayı çok severim, hele de bol limonlu olursa, mmmm..
Pırasa harika olmuş,eline sağlık arkadaşım.ben de çok severim.sevgilerimle...
eline sağlık canım harika olmuş yine sevgilerimle..
Yorum Gönder