14 Şubat 2009 Cumartesi

Çatlak Kurabiye

Kaç zamandır diğer bloglarda gördüğüm bu kurabiyeler ilgimi çekiyordu. Misafirin gelmesini fırsat bilip yapmaya karar verdim, ancak "misafire denenmemiş tarif yapılmaz." tezi kendini doğruladı. Tarifi çok güvendiğim bir blogdan almama rağmen kurabiyeleri tutturamadım. İlk tepsi kurabiye; tepsiye tamamen yayılan, çok tatlı ve çok yağlı oldu. Kendimce bazı eksiltmeler ve eklemelerle kendi damak tadıma daha uygun bir lezzet yakalamış oldum. Üstelik ilk tarifte hamur 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilmesi gerekiyordu, ikinciye benim böyle bir lüksüm olmadığı için hiç dinlendirmedim, ama gerek de kalmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Malzemeler:

- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- yarım su bardağı kakao
- 1 adet kabartma tozu
- 1 kase pudra şekeri

Yapılışı: Tereyağı eritilerek, pudra şekeri haricindeki diğer tüm malzemeler ile birlikte hafif cıvık bir hamur haline gelene kadar yoğrulur. Yayvan bir tabağa pudra şekeri dökülür. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde yuvarlanır. (Çok cıvık bir kıvam olursa çok az un ekleyebilirsiniz) Parçalar pudra şekeri üzerinde yuvarlanarak fırın tepsisine dizilir. (Dizerken aralarında boşluk bırakmak gerekiyor, çünkü kurabiyeler pişerken çok genişliyorlar.) Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 10-12 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra hiç el sürülmeden soğutulur. 

12 yorum:

Unknown dedi ki...

canım
ellerine sağlık.ben de hep merak ediyorum.ama bir türlü deneyemedim.
Senin tarifini denerim.inşallah
Sevgiler

Adsız dedi ki...

şu kurabiyeleri bi ben çatlatamadım:)
ilk tepsidekilerden çikotop yapsaydın:)
nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..

mutlu haftasonları..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Sevgili Limonlu kurabiyelerin çok leziz görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgililer günün kutlu olsun.iyi hafta sonları....

pelince dedi ki...

Bende denemiştim ama benimkilerde dümdüz olmuştu :)
Tekrar cesaret etmem lazım,ellerine sağlık..

Sevgililer günün kutlu olsun...

Adsız dedi ki...

Canim benim, kurabiyelerin harika gorunuyor..Siten de oyle..dun gece kesfettim siteni..bir cok yazini da keyifle okudum.Bundan sonra duzenli takip edecegim siteler arasinda yer aldin bile..

Bir zamanlar isyerindeki muhasebe yakinliginda, simdi ise cok cok uzaklarda,iki Sam annesi, seni seven eski bir arkadas...

OYOSH dedi ki...

Eline sağlık Neval'cim..Ötekileri bilmem ama bunlar tam kıvamında olmuş canımm..Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık denenecek tariflerim listesinde bekliyor.
Sevgi ve saygı hayatından hiç eksik olmasın sevgililer günün kutlu olsun...

Seda dedi ki...

merak ettiğim fakat bir türlü fırsat bulup yapamadığım kurabiyeler,çok güzel görünüyolar yanında bir fincan kahve hımm nefis ellerine sağlık benim bloga uğrarsan ödülün seni bekliyor:)

Adsız dedi ki...

Evet benim Neval :)) aslinda nayloncu :) da demem gerekti ama sonradan aklima geldi.Cok guzel bir siten var..masallah diyeyim.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Nefis görünüyorlar.Sevgiler...

Hansa dedi ki...

canım eline sağlık. kurabiyeler hoş olmuş
ama ben aşağıdaki menüde takıldım pek bi...
çook geçmiş olsun geçte olsa...
sevgilerimle.

MadamTesla dedi ki...

Tarifi aynen yaptım. Daha önce başka bir tarif uygulamıştım o çok güzel olmuştu ama sizinki daha basit olduğundan bunu denemek istedim. Sonuç hüsran. O kadar çok yayıldı ki tüm tepsiye incecik dağıldı. Bütün malzeme çöpe gitti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...