8 Mayıs 2009 Cuma

Mısır Unlu Yaprak Sarması

Daha önce hiç yemediğim ve bilmediğim, görümcemin mutfağında pişen ve çok beğendiğim bir lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Değişik alternatif ne yapabilirim diyenlere öneriyorum.

Malzemeler:

- asma yaprağı
- 2 adet iri boy soğan
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gr. tereyağ - tuz

Yapılışı: Taze asma yaprakları yıkanıp temizlendikten sonra kaynayan suyun içerisine atılarak, yaprakların rengi sararıp pörsüyünceye kadar haşlanır. (Salamura yaprak da olabilir, nispeten daha az kaynatılır.) Ayrı bir tavada rendelenmiş soğanlar, yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine mısır unu eklenerek tekrar kavurmaya devam edilir. Üzerine su ve tuz ilave edilerek çok kalın bir bulamaç halini alacak (un helvası yapıyor gibi) kadar pişirilir. Sarmaların yapılacağı tencerenin dip tutmaması için altına 1-2 sıra yaprak serilir. Yapraklar, mısır unlu iç malzemeyle kare forma yakın (zeytinyağlı yaprak sarmasındaki gibi yuvarlak değil) katlanarak tencereye dizilir. Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tavada eritilen tereyağı sarmaların üzerine dökülür. Sıcak ve hafif sulu bir yemek olarak, tercihen sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

1 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Limonlu Kekim, çok değişikmiş tarif, ben de hiç duymamıştım bugüne kadar.. Afiyetler olsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...