Görüntüsü ve tadı ile çok sevdiğim perde pilavını Sofra Dergisi'nin özel ekinde de gördüğüm zaman artık yapmam şart olmuştu. Biraz uğraştırıcı görünse de ortaya çıkan görüntü, misafir sofralarında güzellikler yaratacak kadar hoş oluyor. Hoşuma gitmeyen tek nokta; çok fazla artmasın diye malzemeyi yarı ölçü ile yaptım ve dolayısı ile çok ince oldu. Kubbemsi veya derince bir kapta çok daha güzel görüneceğine eminim.
Malzemeler:
İç Malzemesi:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 adet tavuk göğüs eti
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 18-20 adet badem
- 1 çay kaşığı tarçın
- tuz
Hamur Malzemesi:
- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- aldığı kadar un
- tuz
Yapılışı: Tavuk göğüsleri haşlanarak küçük küçük didiklenir, haşlama suyundan da 3 su bardağı ayırılır. Bademler suda haşlanarak kabukları soyulur. Kuş üzümü, fıstık ve bademler 2 yemek kaşığı margarinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç de ilave edilerek bir müddet daha kavrulur. Tuz, tarçın ve ayırmış olduğumuz tavuk suyu da üzerine eklenerek, pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirilir. Hamur için, tüm malzemeler eklenerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilir. Geniş ve yayvan tabanlı bir fırın kabının zemini yağlanarak üzerine dekoratif olarak badem yerleştirilir. Hamur unlanmış zeminde incecik açılarak, yağlanmış fırın kabının üzerine uçları dışarıda kalacak şekilde dikkatlice serilir. Piştikten sonra demlenmeye bırakılmış pilav karıştırıldıktan sonra yufkanın içerisine boşaltılır ve kenarından sarkan parçaları pilavın üzerine bırakılır. Kabın üzeri alüminyum folyo ile kapatılarak, önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirilir. Piştikten sonra ters çevrilerek servis edilir.
18 yorum:
ince oldu desende görüntü nefis.ellerine sağlık canım.merak etmişimdir hep ama hiç yapmadım.bu tarifle denemek şart oldu.
kocaman sevgiler
Görüntüten tadının muhteşem olduğu belli ellerine sağlık canım...
Sevgiler..
Nevalcim ellerine sağlık enfes olmuş pilavın afiyetle yemişsinizdir inşallah öptüm...
nevlciğim harika duruyor benimde aklımda annem çok sever ve çok sık yapardı ben kuşüzümünü pilavda pek sevmediğim için üzümsüz olarak yapacağım....öpüyoyorum canım...iyi hafta sonları....
nefis görünüyor ellerine sağlık cnm
Nevalcim nefis görünüyor benımde denemek istediğim ama bir türlü deneyemediğim bir tarif ellerine sağlık...sevgilerr....
Ellerine sağlık canım pilavın nefis görünüyor afiyet şeker olsun ...
Canim afiyet olsu beni cok sevdigim pilav zahmetli ama nefis bir tat ellerinine saglik
So delicious meal! Kiss!
Hım allahım bu ne harika bir görüntü:))
Ellerine sağlık canım...
Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimle.
işte pilav budur bence.ben hiç yapmadım ama bir arkadaşımda yemiştim.ellerine saglık.
Benimde teyzem yapar,çok derin bir kabı var özel,onda pişirir... nefis olur bilirim...
ellerine sağlık...
Çok severek yerim ama hep yamayı erteliyorum.Ne güzel sen yapmuşsın ellerine sağlık.
Görüntüsü muhteşem olmuş. Ay nasıl canım istedi. Ellerine sağlık
nevalcim balım öncelikle ellerine saglık
sen ne kadar ince desende bence şahjane görünüyor
izninle tarifi alıyorum ay sonuna kadar işlerim var sonrasında bol bol misafirim olacak nerdeyse her hafta sonu gibi gözüküyor o zaman mutlaka deneyecegim sence misafir gelmeden denesemmi bakarsın sen kadar güzel yapamam sonra rezil olmayayım :))
neval canım, benim de çok denemek istediğim ve tadını çok merak ettiğim bir lezzet bu..bence görüntü süper olmuş..ellerine sağlık...
sevgilerimle..
nevalcim harika bir görüntüyle karşolaştım yine...muhteşem..ellerine sağlık...
Yorum Gönder