22 Ocak 2010 Cuma

Pirinç Çorbası

Kışla birlikte soğuklar da geldi ya, evlerde en çok pişirilen yemek çorbadır herhalde. İki gün boyunca mis gibi pişirdiğiniz pilavı yiyip de hala tencerenin dibinde pilavınız arttıysa ve kimsenin artık pilavın yüzüne bakmayacağını düşünüyorsanız pirinç çorbası yapma zamanınız geldi demektir :) Gerçi normalde pirinci haşlayarak da bu çorbayı pişirebilirsiniz pek tabii, ama ben her pilav yapışımda, "dur şundan taze taze bir bardağını ayırayım da çorba yaparım" demekten kendimi alamıyorum. Bunda, "pilavlı çorba yok mu?" diyen evin küçük insanlarının da payı büyük tabi ki :)
 
Malzemeler:
 
- 1 çay bardağı pirinç (eğer varsa 1 su bardağı pilav)
- 5 adet olgun domates
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
 
Yapılışı: Evde artmış pilavınız yoksa, 1 çay bardağı pirinç iyice yıkanarak bir tencereye alınır ve üzerine 6 bardak su eklenerek pişirilmeye başlanır. Ayrı bir tencerede domatesler rendelenerek suyunu çekene dek yağda kavrulur. Pirinçler piştiğinde sos haline gelmiş domatesler de ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pilavınız varsa, domatesler suyunu çektikten sonra üzerine su ilave edilir. Su kaynamaya başladığında 1 su bardağı pilav içerisine atılarak, ocağın altı kısılır. 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır. Servis önerisi olarak, çorba tabağa alındıktan sonra 3-4 damla sirke damlatabilirsiniz.

12 yorum:

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Soğuk havalarda en iyi yemek başlangıcıdır çorba. Bizim evde ise hava sıcakta olsa hep vardır.Çok severiz.Elinize sağlık.Sevgiler.Mine

Sevil Şahin dedi ki...

eltim çok yapardı harika oluyor ellerine saglık canım ..
afiyet bal olsun..

aleyna dedi ki...

elinize sağlık.çok güzel bir fikir.bende hep yayla çorbası için kullanırdım böyleside güzelmiş.afiyet şifa olsun bu soğuk günlerde

kalpkurabiye dedi ki...

babma yaparım hep limonlu limonlu mis gibi yer oohh maşallah:)) ellerinize sağlık

zerrin-misss dedi ki...

canım neval, emailim sana ulaşmadı mı?? limonlukek emailine bir email attım. EMin olamadım ulaşıp ulaşmadığından.

Öperim yanaklarından

sevimlimutfak dedi ki...

Bende bu çorbayı çok yaparım ama kıyma ve karabiberde koyarim. Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Sevgiler...

Neşeli Sesler dedi ki...

Benim bol bol yapmam gereken bir çorba bu sanırım. Nedense pilavların dipleri hep kalır. Ben de dondurucuda saklayıp ayran çorbası yapıyordum.
Ellerine sağlık

Esra dedi ki...

Vazgeçilmezimdir,ellerine sağlık...

Yaren dedi ki...

Artan yemekleri böylelikle en güzel sekilde degerlendirebiliriz.Cok ta harika görünüyor.Ellerinize saglik.Afiyetler olsun sevgiyle kalin.

Gökce dedi ki...

sayfamda bir mim var sana.lütfen alır mısın.sevgilerle:)

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Hastalıklar hepimizden uzak dursun, ama grip olunca insanın canı sadece çorba istiyor. Ben bu çorbayı hiç yapmadım henüz ama çok leziz görünüyor.

Gulzade dedi ki...

Corba literaturume bir corba daha eklendi sayende.Cok pratik,lezzeti de cocuklar tarafindan sevilen bir corba oldu.Ellerine saglik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...