6 Ocak 2010 Çarşamba

Yeni Yılın Ardından...

Yeni bir yıla girdik, hatta şimdiye dek iki sofraya misafir bile oldum, ancak bir türlü yayınlamak mümkün olmadı. Yoğunluk halen devam ediyor, bu bütün bir yıl yine böyle yoğun olacağım anlamına mı geliyor acaba? Neyse, yılın ilk saatlerini kardeşimin evinde geçirdik. Aperatiflerle süslediğimiz soframız, yemek sonrası için oldukça fazla geldi aslında. Çocukların neşeleri ve bitmeyen enerjileri, bizim iş sonrası epey azalan enerjilerimize inattı neredeyse. Devletimizden, bundan sonraki tüm önemli gün ve haftaların hafta sonuna denk gelmesini istiyoruz :)
 
- Annemin olduğu ortamda Arnavut böreksiz masa olmaz.
 
 
 
- Dar zamanda istediğim gibi süsleyemediğim kestaneli pastacık :)
 
- Kestaneli hindimiz yoktu ama kestane şekerimiz vardı :)
 
- Yılbaşında masamızdaki en ilginç yiyecek kuruyemişti! Eminim kuruyemişçiler, en çok yılın son haftasında iş yapıyorlardır, marketlerde görüyorum herkes torba torba cips ve kuruyemişi evine götürüyor. Bizim için çok rutin, çünkü yaz kış, özellikle çekirdek merakımız var :) Fotoğraftaki kuruyemişler, kardeşimin Afganistan'dan getirdiği kuruyemişler. Öylesine değişik, öylesine lezzetli ki anlatamam. Örneğin bu leblebiler, minicik (bir avuca kaç tane sığdığına dikkat), sanki kavrulmamış nohutu hatırlatıyor, ama çok farklı bir lezzeti var.
 
- Bunlar da ne diye merak ediyorsanız, Afganistan'da halk çekirdek çıtlar gibi çam fıstığını çıtlatıyormuş, kabukların içinden epey irice çam fıstığı çıkıyor. Hele bir dut kurusu ve kuru üzümleri vardı ki (malesef fotğraflamayı unutmuşum), taze dutun aynı boyda ve tatda, ama kuru olduğunu düşünün. Kuru üzümü de yemyeşil renkli ve çok çok tatlı. Kuruyemişçiler, Afganistan kuruyemişi getirtin arasıra :)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Neval'cim harika masalar ellerine sağlık kucak dolusu sevgiler öpüyorum...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Limonlu Kekim, süpersin, yılbaşında iki masaya konuk olmuşsun, çok da iyi etmişsin.. Arnavut böreği "ben elde açıldım" diyor zaten, nefis! Kuruyemişleri de çok merak ettim sahiden getirsin bizimkilerde Afgan kuruyemişi :) Sevgiler canım..

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Kuruyemişler olmazsa olmaz:) Masa süper ellerine sağlık sevgiler...

fatma dedi ki...

masa süper ALLAHIM yeni yıldada hep böyle masalara oturtsun

Sevil Şahin dedi ki...

nevalim canım benim tekrar yeni yılın kutlu olsun balım
valla öyle hafta sonuna gelmesi beni çok ama çok sevindirdi iyikide gelmiş
oh sefam oldu :))
canım benim sofranızdada yok yok masallah
allahım ağız tadınızı bozmasın bu arada bvalım seni çok özledim bilesin bir ara yaralada bana misafir ol olurmu daha gülaya gitcez plan yapalım subat için :))
ben iyileştim bak hafta sonlarını doldurdum bile hhihi ocak ayı doldum bile :))

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Arkadaşım sofranız ne sıcak olmuş. Börek favorim tabi :) Tam da bu yazıyı okumadan önce içeride yine çekirdek çıtlattım, bu günlerde bir sardım ki sorma gitsin. Çocuk uyusa bile minik çıtlarla ama yine de ısrarla çitliyoruz :) Birde Afgan kuruyemişleri istiyoruz kardeşim :)

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım herşey harika gözüküyor ellerine sağlık...

Mutfak Havlusu dedi ki...

Yahu ben hep annenizle birlikte gezsem:)
bu güzel böreklerden hep nasiplensem:)

hayırlı güzel böyle muhabbetli bir sene ömür sene dileğiyle.

Esra dedi ki...

Masa, lezzetler harika gözüküyor ellerine sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...