2 Şubat 2010 Salı

Kış Çayı

Okullar tatile girdi, ben de izin aldım, ki kızlarımla oturayım, istediğim her yere gideyim, aklıma her düşeni pişireyim. Ama kural değişmedi, yine aynı geçen seneki gibi hasta olduk. Gerçi yataklara düşmedik bu sefer, ama ailecek aksırıp-tıksırıyoruz. Tabii o zaman çıksın çekmeceden mucizevi karışımlar, yapılsın kış çayları, iki günde ayaklanırsınız vallahi :)

Mucizevi dedim ama, çayın içine koyduklarım öyle zor bulunacak cinsten de değil, aktarlardan, hatta köşedeki marketten bile bulabilirsiniz. Neler mi katıyorum kış çayına;

- yarım limon
- 4-5 karanfil
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı hatmi çiçeği
- 1 avuç ada çayı
- 5-6 adet gül tomurcuğu
 
- 1 tatlı kaşığı nane
- 4-5 adet kuşburnu
- 2 avuç ıhlamur

Yapılışı: Malzemelerin tümü çaydanlığın üst kısmına konularak üzerine kaynar su ilave edilir. 5 dakika demlenmeye bırakıldıktan sonra 1'er çay kaşığı bal ile tatlandırılarak servis edilir, hepsi bu. Herkese sağlıklı, huzurlu günler diliyorum...

12 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Limonlu Kekim çok geçmiş olsun, Murphy kanunudur zaten tatile çıkınca hastalanmak.. Kış çayın toparlanmanıza yardımcı olacaktır, baksana ne kadar şifalı şeyler var içinde.. Özellikle de gül tomurcuklarına bayıldım! Kızlarını da seni de öpüyorum canım, bir an önce iyileşin inşallah..

karamel mutfak dedi ki...

mis gibi vallahi bende bayilirim kis caylarina hasta oluncada hic ilac icmeyi sevmem hos kis cayimi icmedende iyi olamam zaten.kucak dolusu sevgiler.

Oya Kayacan dedi ki...

Bu kadar karışık değil ama ben de uzun zamandır böyle karışımlar içiyorum. Kahve bağımlılığımı da altettim sayılır. Yıllardır ne bu yaaaa, sabah kalkarım, "There's no life before coffee," diye başlarım güne. Koca muglar dolusu kahveler içmeden ayılamam diye bir şartlanmadır gider. Şimdi ıhlamur, yeşilçay, ısırgan, karanfil, zencefil, tarçın filan; öyle başlıyor günler çok da iyi oluyormuş meğer. Sevgiler.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Geçmiş olsun Limonlu Kekin acil şifalar dilerim. Gerçi çözümü bulmuşsunuz :)

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Öncelikle geçmişler olsun...Kış çayında yok yok harikaa kokusuda hımmmmm misler gibi olmalı...Sizlere afiyetler olsun...
Sevgiler...

www.gonuluncelezzetler.com/

Şehnaz dedi ki...

HARİKASIN ARKADAŞIM......EN KISA ZAMANDA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM İNŞALLAH....ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Geçmiş olsun canım, ama bundan sonra bu çayı içersen sanırım hasta olmazsın. Gerçekten mucize bir karışım. Ben de uzun süredir yapmadım.

sarımutfak-hande dedi ki...

geçmişolsun canım bu çaylarla hemencik iyileşirsiniz çok iyi düşünmüşsün
kendine ve kızlara iyi bak

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Geçmiş olsun, Allah şifa versin.

Çok güzel görünüyor renki, olsa da içsem:)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Nevalim çook geçmiş olsun. Çayın içerisinde yok yok. Bende Barış Manço'nun şarkısından esilenerek yapıyordum. "Biraz tarçın bir tutam zencefil ha ha ha ha hapşuuu :)" hatmi çiçeğide var o şarkıda senin güzel karışımın aklımda olsun. Bizim evde de iki tane hasta var şu anda. Eşimdenmi çocuğa geçti, ondan mı ona bilemiyorum ama iyileşmeleri için bende akşamları sıcak çay yapıyorum.

pelince dedi ki...

Nevalcim hep öyle olur zaten,dinlenmek yok biz annelere :) çok geçmiş olsun... şifa olsun..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Canım benim geçmiş olsun da beni yalnız bırakıp bu kadar uzun izne çıkarsan bunlar gelir işte başına.
Öptüm seni.
Zuzu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...