17 Şubat 2010 Çarşamba

Tavuklu&Şehriyeli Pilav

Pilavın pişmediği bir mutfak var mıdır acaba? Etli yemeklerin yanında olmazsa olmazıdır. Her evde pişiyorsa, tarifini neden yazıyorum o halde? Mutfağa ilk kez girenler ve ileride blogumu, arşiv olarak kullanacak kızlarım için tabii ki :)

Malzemeler:

- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 kahve fincanı şehriye (arpa veya tel şehriye)
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı didiklenmiş tavuk eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- tuz

Yapılışı: Tereyağı veya sıvıyağ çok derin olmayan bir tencereye alınarak kızdırılır. Şehriyeler ilave edilerek hafif kahverengine dönene kadar kavurulur. İyice yıkanarak nişastasından arındırılmış ve süzülmüş pirinç eklenerek, pirinçler tel tel dökülüp şeffaflaşmaya başlayana dek kavurmaya devam edilir. (Benim gibi pirinçleri kavurarak pilav yapıyorsanız 1'e 2 ölçü, öncesinde pirinçleri sıcak suda ıslatarak pilav yapıyorsanız 1'e 1,5 ölçü su koymalısınız.) Pirinçler kavrulduktan sonra tavuk suyu ilave edilerek kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirilir. Ocağın altını kapatarak piavın üzerine tavuk etleri serpiştirilir. 20 dakika daha demlendikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Bol karabiberli veya yanında yoğurtla ne de güzel gider vallahi :)

9 yorum:

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

ımm hem tavuk suyu var hemde tereyağlı ellerine sağlık canım. mis gibi bir pilav olmuştur.

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

ellerinize sağlık.çok severim pilavı.sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık nefis olmuş öğle yemeğim için aldım bu tabağı arama canımcım:):):)kocaaamaaannn sevgiler

aleyna dedi ki...

elinize sağlık.ksinle nefis bir lezzet.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Ellerine sağlık.gerçektende böyle tariflere ihtiyaç var hem yeni yemek yapmaya başlayanlar için hemde bloğumuzu teslim alacak kızlarımız için.Benim kızım şimdiden hazırlıklara başladı bile süslemelerde hep yanımda yapmaya çalışıyor. Sevgiler.Mine

sevimlimutfak dedi ki...

Çok doğru söylüyorsun. Şimdiki geçliğin yemekle pek ilgileri yok, ileride bu basit görünen tarif bile ne kadar işlerine yarayacak. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

tavuk ve pilav birbirine çok yakışıyor bence.ellerine saglık.

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görünüyor ..sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Bu güzelligi ben tabak tabak baska bir yemek aramadan yerim ve mutlu olurum:))

Ellerine saglik diyorum, en sevdigim ikili lezzet karsimda!

Sevgilerimle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...